Στα πρότυπα της Ελβετίας προτείνει να γίνει το πρωτάθλημα ο Γιώργος Βασιλειάδης!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε τέλμα, με το Grexit να έρχεται και να μην είναι απλά μια απειλή, την ώρα που μόλις οκτώ από τις δεκαέξι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που υπάρχει και να του ζητήσουν να παρέμβει για να υπάρξει λύση.

Ο κ. Βασιλειάδης αποφάσισε να τους αναφέρει αυτό που έχει στο μυαλό του για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς όμως να κάνει πλήρη ανάλυση του πλάνου του, το οποίο προφανώς έχει πολλές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε πως μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα και μάλιστα για μια πενταετία, αλλά θα χρειαστεί και η δική τους συναίνεση για να βγει το ποδόσφαιρο από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Τι αναφέρει το πλάνο αυτό; Την κατάργηση της Super League όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα και να υπάρξει πρωτάθλημα με Α1 και Α2 κατηγορίες, όπου στην καθεμία θα αγωνίζονται από δέκα ομάδες. Μάλιστα, τους είπε πως θα παίρνουν εγγυημένα 4.000.000 ευρώ η κάθε ομάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι εκπρόσωποί τους αντέδρασαν, διότι καταλαβαίνουν πως έτσι μπορεί να μείνουν στην… απέξω, αποχωρώντας από την Α1.

Για τα τηλεοπτικά, τους είπε ότι θα κάνει προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ είναι πολύ πιθανό να μπει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, αποτελώντας τη “σανίδα σωτηρίας” για τις ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμη στέγη.

Share it