Search

Σήκωσαν την κούπα στα πέναλτι οι Προσκυνητές! Στο 90+3′ ισοφαρίστηκε το Νέο Σιδηροχώρι!

Κυπελλούχος για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Δόξα Προσκυνητών, που επικράτησε με 5-6 στα πέναλτι (1-1 κ.δ., 1-1 παράταση) της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, στον 38ο Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης!

Τα περίπου 2000 άτομα που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής, παρακολούθησαν ένα ματς, γιορτή του ποδοσφαίρου, σε έναν Τελικό που είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το απόγευμα περιελάμβανε επίσης χορευτικά συγκροτήματα, που εμφανίστηκαν πριν το ματς αλλά και στο ημίχρονο, ενώ η είσοδος των ομάδων έγινε υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Νέου Σιδηροχωρίου.

Στα καθαρά αγωνιστικά το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με το μεν Νέο Σιδηροχώρι να έχει μια ελαφρά υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, και τους δε Προσκυνητές στο δεύτερο. Οι τυπικά γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο τέλος του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα και με ψυχολογικό αβαντάζ. Ωστόσο η Δόξα Προσκυνητών κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να ισοφαρίσει ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Στο ημίωρο της παράτασης δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο Νικολίτσας απόκρουσε την εκτέλεση του Κρασσώνη και ο Δραγανίδης χάρισε την κούπα στην ομάδα του! Να τονίσουμε επίσης πως το Νέο Σιδηροχώρι αντίκρισε και δύο κόκκινες, με τους Πανουργιά και Παρασκευόπουλο να αποβάλλονται, ενώ όμως είχαν αποχωρήσει ως αλλαγή και βρίσκονταν στον πάγκο.

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ήταν εκείνη που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, όταν στο 2′ το σουτ του Στοΐνοβιτς πέρασε άουτ. Η Δόξα Προσκυνητών προσπάθησε να απαντήσει στο 32′, όμως το σουτ του Βάσκου έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Στο 43′ η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου άνοιξε το σκορ. Ο Ανυφαντάκης εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά, ο Μίλλερ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 52′ οι Προσκυνητές έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Βάσκος που βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Τρίχα, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Στο 77′ το σουτ του Κρασσώνη μπλόκαρε ο Νικολίτσας και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς δεν είχε να προσφέρει άλλες συγκινήσεις, φτάσαμε στο 90+3′. Τότε, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Τρίχας εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του και για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα το Νέο Σιδηροχώρι, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τα καρέ του Κορωνάκη, ο Σιχλιμοίρης πάσαρε στον Βάσκο και εκείνος με ανενόχλητο κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 100′ η εκτέλεση φάουλ του Μαυράκη πέρασε έξω από τα δοκάρια, στο 118′ ο Βάσκος δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την αδράνεια του Κορωνάκη και στο 119′ το σουτ του Μαυράκη πέρασε άουτ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην “ρώσικη ρουλέτα”. Εκεί μετά τα πρώτα δέκα εύστοχα χτυπήματα (Γάιδας, Ανυφαντάκης, Μίλλερ, Μαυράκης και Λεφής για το Νέο Σιδηροχώρι και Τρίχας, Σιδηρόπουλος, Μόσχος, Σιχλιμοίρης και Βάσκος για τους Προσκυνητές), ο Νικολίτσας απόκρουσε την εκτέλεση του Κρασσώνη και στην συνέχεια ο Δραγανίδης ευστόχησε για το 5-6, λήγοντας τον Τελικό.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η βράβευση του Νίκου Τρίχα, από την διοίκηση της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, μιας που το σημερινό ήταν το τελευταίο ματς του αρχηγού της Δόξας Προσκυνητών! Πολυτιμότερος παίκτης του Τελικού αναδείχθηκε ο Σιδηρόπουλος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κακουλίδης που είχε για βοηθούς τους Χούσκογλου και Δημητριάδη. Επιπρόσθετοι βοηθοί ήταν οι Χαμαλίδης και Γκιόσης, ενώ τέταρτος ήταν ο Δρακίδης. Παράπονα από την διαιτησία έχει η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου για την φάση της ισοφάρισης, αλλά και για τις επιλογές του ρέφερι στον πειθαρχικό έλεγχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Κορωνάκης, Χατζήπαπα, Παρασκευόπουλος (68′ Μαυράκης), Μίλλερ, Λεφής, Κούτρας, Στοΐνοβιτς (90′ Αλεξακούδης), Ανυφαντάκης, Πανουργιάς (81′ Μουρατίδης), Κρασσώνης, Γάιδας.

Δόξα Προσκυνητών (Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Πότσης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Κελεσίδης, Τρίχας, Δημητριάδης (78′ Καραγιαννίδης), Χακάν (99′ Δραγανίδης), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Τσορτανίδης (55′ Παγώνης).

Share it