Search

Ένας Θρακιώτης μαχητής στο άντρο της Μπαρτσελόνα!

Κράτησε σχεδόν ολομόναχος όρθιο τον φετινό Παναθηναϊκό, αποτέλεσε την κολόνα που παρέμεινε εκεί για να μπορέσει να συσπειρώσει τους οπαδούς και όσους παίκτες απέμειναν στο «Γεώργιος Καλαφάτης», ώστε το «τριφύλλι» να παραμείνει στην ζωή την ώρα που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και οι επικίνδυνοι και άσχετοι ποδοσφαιρικά συνεργάτες του έκαναν τα πάντα για να του κάνουν την ζωή δύσκολη!

Τα όσα ζει ο Παναθηναϊκός από τον Σεπτέμβριο και έπειτα αποτελούν την πιο δύσκολη και σκοτεινή στιγμή της ιστορίας του αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ο φωτεινός φάρος που θύμιζε σε κάθε ευκαιρία-είτε με την εικόνα της ομάδας του πάνω στο χορτάρι είτε με τα λεγόμενά του- το πραγματικό μέγεθος αυτού του τεράστιου συλλόγου.

Ένας πραγματικός μαχητής που απέδειξε με την δουλειά του πως αν στα χέρια του είχε μία κανονική έκδοση του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην γη της επαγγελίας.

Ο Εβρίτης τεχνικός βρίσκεται στην ελίτ των Ελλήνων συναδέλφων του και αυτή την στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί το πιο «hot» όνομα, με δεδομένο πως φαντάζει απίθανο να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό υπό αυτό το διοικητικό καθεστώς και μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Μετά από δεκαπέντε χρόνια στους πάγκους, ο 50χρονος κόουτς δεν σταματά να ψάχνει την βελτίωση, δεν σταματά να ψάχνει την εξέλιξη και πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στο εσωτερικό του κορυφαίου ποδοσφαιρικού οργανισμού του πλανήτη. Στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα, ως φιλοξενούμενος του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετική σχέση από τις «μονομαχίες» τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Εμπειρίες από άλλο επίπεδο, ο… ίδιος Βαλβέρδε με την Ελλάδα»!

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επιστρέφοντας από την Βαρκελώνη μίλησε στο GWJ για αυτή την σπουδαία εμπειρία, κατά την οποία συνομίλησε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, είδε προπονήσεις και φυσικά το παιχνίδι της Μπάρτσα με την Μπιλμπάο!

«Η διακοπή του πρωταθλήματος μου έδωσε την ευκαιρία να εκμεταλλευθώ την έλλειψη παιχνιδιών και να πάμε μαζί με τον γυμναστή της ομάδας, τον Νίκο Γιάγκου, στην Βαρκελώνη για να δούμε τον τρόπο σκέψης, την φιλοσοφία, την διαχείριση που κάνουν οι προπονητές στην Μπαρτσελόνα, σε έναν από τον κορυφαίους αν όχι τον κορυφαίο σύλλογο στον κόσμο. Γενικά πάντα όταν βρίσκω την ευκαιρία κάνω τέτοια ταξίδια, είναι πράγματα που σου προσφέρουν εμπειρίες» είπε αρχικά ο Ουζουνίδης και συνέχισε:

«Είδαμε προπονήσεις, συζητήσαμε με τον Βαλβέρδε και τους βοηθούς του και φυσικά παρακολουθήσαμε το παιχνίδι με την Μπιλμπάο. Από τότε που παίζαμε αντίπαλοι στην Ελλάδα είχαμε καλή σχέση και στην Βαρκελώνη επιβεβαίωσα αυτό που ξέραμε όλοι από την θητεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή το πόσο ταπεινός και σωστός άνθρωπος είναι και παρέμεινε έτσι αν και βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα».

Τι ήταν εκείνο που ξεχώρισε κατά την παραμονή του στην Βαρκελώνη;

«Η Μπαρτσελόνα και γενικά ο τρόπος σκέψης και δουλειάς βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Για αυτό και ήθελα να κάνω αυτό το ταξίδι, για να μιλήσουμε, να συζητήσουμε και να διαπιστώσουμε την φιλοσοφία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου σε αυτό το επίπεδο».

Ο «μπελάς» του Βαλβέρδε στην Ελλάδα!

Η εκτίμηση του Βαλβέρδε στο πρόσωπο του Ουζουνίδη δεν είναι τυχαία. Δημιουργήθηκε από τα μεταξύ τους παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν ο μεγαλύτερος «μπελάς» του Βάσκου προπονητή και του έβαζε δύσκολα, έχοντας να διαχειριστεί ομάδες πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας από εκείνη του Ολυμπιακού εκείνες τις περιόδους!

Σε έξι κόντρες, ο Ουζουνίδης αναδείχθηκε νικητής τις τρεις, ο Βαλβέρδε δύο ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

13/12/2008, Λάρισα – Ολυμπιακός 1-1

12/4/2009, Ολυμπιακός – Λάρισα 0-1

28/8/2010, Ηρακλής – Ολυμπιακός 2-1

5/1/2011, Ολυμπιακός – Ηρακλής 2-0

18/9/2011, Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-1

22/1/2012, Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-0

Share it