Search

Νίκη για να αποφύγει το βαθμολογικό μειονέκτημα στα play out θέλει στη Σύρο ο Εθνικός

Στη Σύρο μία εβδομάδα πριν από την τελική φάση του League Cup “Νίκος Σαμαράς”, ο Φοίνικας θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για το φινάλε του πρωταθλήματος. Οι συριανοί θέλουν τη νίκη για να κρατήσουν την 3η θέση και ο Εθνικός για να μην βρεθεί με βαθμολογικό χάντικαπ στα πλέι άουτ (22η αγωνιστική, 24/3, 20.00, Διαιτητές: Ονόπας, Βουδούρης).

Η αποστολή του Εθνικού θα μείνει για μία εβδομάδα στη Σύρο λόγω και του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ακόμα και με νίκη δε προλαβαίνει την 8αδα. Το πλασάρισμα του θα κυμανθεί μεταξύ 10ης και 11ης θέσης. Θέλει τη νίκη για να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην 9η ομάδα που θα πέσει στα πλέι άουτ για να μην υπάρχει βαθμολογικό μειονέκτημα στη βαθμολογία των πλέι άουτ. Κάθε 3 βαθμοί στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου είναι 1,5 βαθμός στα πλέι άουτ. Επομένως, εάν η Νίκη και ο Εθνικός Πειραιώς πιάσουν τους 30 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με τον Εθνικό μείνουν στους 24 στα πλέι άουτ θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα τριών βαθμών.

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Σε μία εβδομάδα παίζουμε δύο αγώνες στο νησί με Φοίνικα και Παμβοχαϊκό. Πρώτα από όλα θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα. Θα μπούμε στα πλέι άουτ και είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Θα θέλαμε να πάει καλά η εβδομάδα γιατί θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και για τους αγώνες των πλέι άουτ».

Στόχος του Φοίνικα είναι νίκη ακόμα και με 3-2 σετ ώστε να εξασφαλίσει την 3η θέση εφόσον ο Ηρακλής πάρει τρίποντο από τον ΠΑΟΚ. Σε ισοβαθμία Φοίνικας Σύρου και Ηρακλής Πετοσφαίριση ο Φοίνικας έχει πλεονέκτημα (3-0, 2-3). Οι συριανοί θέλουν να κάνουν καλή εμφάνιση ενόψει και του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ που θα διοργανώσουν σε μία εβδομάδα. «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ και θέλουμε να ανεβάσουμε ρυθμούς. Κάναμε καλή προετοιμασία και θέλουμε τη νίκη για να πάρουμε την 3η θέση», δήλωσε ο προπονητής του Φοίνικα Όσκαρ Κάσμαρτσικ.

 

Σε 15 αγώνες ο Φοίνικας Σύρου προηγείται 9-6 στις νίκες.

Share it