Search

Κυριάκος Κετσιεμενίδης: Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Άρη Αβάτου και το μεγάλο στοίχημα κόντρα στον Ορφέα

Έναν απο τα πιο ξεχωριστά παιχνίδια της μικρής αλλά εξαιρετικά επιτυχημένης παρουσίας του ως προπονητής, θα δώσει την Κυριακή ο Κυριακός Κετσιεμενίδης που θα διεκδικήσει κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης(17:00, LIVE Sportsaddict) το πέμπτο του Κύπελλο Ερασιτεχνών ΕΠΣ Ξάνθης.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως μιλάμε για το 40ο τελικό που απο μόνο του κάνει ξεχωριστό τον φετινό τελικό, αλλά και το γεγονός πως ο τεχνικός του Αβάτου που είναι απο τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κατακτήσει Κύπελλο τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή. Ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης που έχει κατακτήσει τρία τρόπαια ως ποδοσφαιριστής με την φανέλα του Ορφέα(2010,2011,2012) ενώ πέρσι ήρθε η ώρα και για τον πρώτο του τίτλο και ως προπονητής με την  ομάδα του Αβάτου.

Και όλα αυτά δεν έχουν έρθει εύκολα, κάθε άλλο, απο τις αρχές Οκτωβρίου του 2015 όταν ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και  να αποδεχθεί την πρόταση της διοίκησης του Άρη Αβάτου έχουν περάσει κάτι παραπάνω απο 2,5 χρόνια, με μαγικές στιγμές το περσινό ντάμπλ, με αγχωτικές όπως την φετινή χρονιά που έκλεισε ιδανικά με την εξασφάλιση της παραμονής και μάλιστα με νίκη επί του πρωτοπόρου Απόλλωνα, αλλά και δύσκολες όπως ήταν η πρώτη χρονιά.

Άλλωστε αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός πως στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Αβάτου, ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης σε συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου προχώρησε σε τομές, και  ριζικές αλλαγές εντός του συλλόγου, με αρκετές αποχωρήσεις παικτών αλλά και μεταγραφές αρχικά νεαρών και εν συνεχεία παικτών που θα διατηρούσαν μια ηρεμία στα αποδυτήρια. Η πρώτη χρονιά κυλά με τον Άρη Αβάτου να κατακτά την τρίτη θέση  όμως ο κόουτς του Άρη έχει κερδίσει με την παρουσία του την εμπιστοσύνη του ευεργέτη του Αβάτου Ηλία Κοτόπουλου και του αδερφού του Γιάννη, και σε συνεργασία με τον Γενικό Αρχηγό Γιάννη Μπόσβελη ξεκινούν το χτίσιμο του πρωταγωνιστή Άρη Αβάτου.

Η σαιζόν 2016-2017 έρχεται με εκπληκτικές κινήσεις της ομάδας του Άρη Αβάτου, που δείχνουν την διάθεση τεχνικού τιμ και διοίκησης ο σύλλογος να κυνηγήσει την επιστροφή στους τίτλους. Χρονιά μαγική που παρά το γεγονός πως κάποιοι έσπευσαν να ασκήσουν κριτική για το αν μπορεί ο νεαρός τεχνικός να διαχειριστεί τις “ντίβες” της ομάδας, όχι απλά τα κατάφερε αλλά μετά απο τρομερή χρονιά ο Άρης Αβάτου φτάνει στο νταμπλ με εξαιρετικό ποδόσφαιρο έχοντας στο πρωτάθλημα 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα με 63 τέρματα υπέρ και 13 κατά, έχοντας μάλιστα το απόλυτο των 8/8 νικών στα πλέι οφ και το εκπληκτικό 24-1 στα τέρματα. Ενώ και  στο Κύπελλο φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου κερδίζοντας στον τελικό την Αναγέννηση Θαλασσιάς, το πρώτο Κύπελλο ερασιτεχνών στην ιστορία του συλλόγου.

Αν φάνταζε αυτή η επιτυχία για κάποιους εύκολο, ο τεχνικός του Αβάτου έδειξε πως αντέχει τα δύσκολα και συνέχισε το ταξίδι με την οικογένεια Κοτόπουλου στο τιμόνι και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκεί οπού ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης έπεσε στα “βαθιά” μιας κατηγορίας που πρώτη φορά όπως και η ομάδα του άλλωστε θα βρισκόταν  ως προπονητής, και όχι απλά βγήκε ζωντανός αλλά έβγαλε και ασπροπρόσωπους τους διοικούντες του συλλόγου που τον εμπιστεύτηκαν. Η ομάδα του Αβάτου δέχεται σχεδόν σε όλα τα ματς της συγχαρητήρια για το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει, ενώ η ομάδα παρότι δεν παίζει στην φυσική της έδρα αλλά στην Φελώνη καταφέρνει να διατηρήσει το αήττητο εντός έδρας ενώ και εκτός αν και σε αρκετά παιχνίδια αδίκησε τον εαυτό της κατάφερε να πάρει τα παιχνίδια που χρειαζόταν και στην πρώτη της παρουσία στην κατηγορία να καταφέρει μια στροφή πριν το τέλος να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Επιτυχία της οποίας το μερίδιο κόβεται σε αρκετά κομμάτια, απο την διοίκηση, τους παίκτες αλλά φυσικά και τον προπονητή του συλλόγου που απο πρωί μέχρι το βράδυ ασχολείται με την ομάδα του και κοιτά μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του Μιχάλη Μιχαηλίδη την βελτίωση της σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα.

Share it