Search

Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου: 9 tips για τους τελικούς του θεσμού

Λιγότερο από δύο 24ωρα απομένουν για την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου ανάμεσα στον Ορέστη Ορεστιάδας και τη Θράκη Φερών (Σάββατο 24/3, 15:30, LIVE SportsAddict).

Ο φετινός τελικός είναι ο 41ος στην ιστορία του θεσμού και οι δύο φιναλίστ έχουν το δικό τους παρελθόν σε αυτόν.

Το SportsAddict σας παρουσιάζει όλα όσα έχουν κάνει Ορέστης & Φέρες στο Κύπελλο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους τελικούς του Κυπέλλου:

– Ο Ορέστης Ορεστιάδας είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικό (19), αλλά και τις περισσότερες κατακτήσεις (10).

– Η ομάδα της Ορεστιάδας κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικό. Συγκεκριμένα βρέθηκε σε όλους τους τελικούς από το 1987 έως και το 1994. Από αυτούς τους 8 τελικούς που συμμετείχε, στους 5 βγήκε νικήτρια.

– Η Θράκη Φερών έχει φτάσει στον τελικό 2 φορές και έχει αποτύχει και τις δύο να κατακτήσει το τρόπαιο. Η πρώτη ήταν το μακρινό 1983 όταν μπροστά της είχε βρεθεί ο Ορέστης. Μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια, ο Ορέστης επικράτησε 5-4 στα πέναλτι και κατέκτησε το κύπελλο. Αυτή είναι και η μοναδική φορά (πριν από τη φετινή) που Φέρες και Ορέστης έχουν συναντηθεί σε τελικό. Ο επόμενος τελικός της Θράκης ήταν το 1985 όταν και ηττήθηκε 2-0 από τον Ηρακλή Σαγήνης.

– Η τελευταία φορά που ο Ορέστης κατέκτησε το Κύπελλο ήταν το 2004. Μετά από το 1-1 της κανονικής διάρκειας κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, η ομάδα της Ορεστιάδας νίκησε 3-1 στην παράταση.

– Ο Ορέστης έχει να παίξει σε τελικό από το 2014. Ο Εθνικός βρέθηκε και πάλι μπροστά του και νικώντας τον 1-0 του στέρησε τον τίτλο.

– Η Θράκη Φερών είναι η μοναδική ομάδα που έχει φτάσει 2 φορές σε τελικό του Κυπέλλου και δεν έχει κατακτήσει κανένα τίτλο. Δεν είναι βέβαια η ομάδα με τις περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες. Το ρεκόρ αυτό διατηρεί η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου με 3 παρουσίες σε τελικούς και μάλιστα συνεχόμενες (2015, 2016 & 2017) και κανένα τρόπαιο.

– Ο τελικός του 1983 στον οποίο Ορέστης & Φέρες βρέθηκαν αντιμέτωποι, είναι ο ένας από τους δύο στην ιστορία του θεσμού που έχουν λήξει χωρίς τέρματα. Όπως γράψαμε και παραπάνω, χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να μάθουμε το νικητή, ο οποίος ήταν ο Ορέστης. Ο δεύτερος ήταν το 1990. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ορέστης, αλλά με αντίπαλο αυτή τη φορά το ΑΛΕΞ. Η κατάληξη ήταν ίδια, με την ομάδα της Ορεστιάδας να νικάει και πάλι με 5-4 στη «ρώσικη ρουλέτα».

– Η τελευταία φορά που ομάδα από το Νότιο Έβρο κατέκτησε το Κύπελλο ήταν το 2014, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να επικρατεί του Ορέστη Ορεστιάδας.

– Τα 7 γκολ είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί πότε σε τελικό του Κυπέλλου. Αυτό έγινε το 1982, με τον Ορέστη να επικρατεί 4-3 του Έβρου Σουφλίου κατακτώντας το τρόπαιο.

Μαζί μας σε όλη τη διαδρομή προς τον τελικό οι επιχειρήσεις: 

Ψητοπωλείο “στου Δημήτρη”, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 120 στην Ορεστιάδα. Τηλ. για delivery 25520 22288.

 

Ψητοπωλείο “Ζωή και Κότα”, Λεωφόρου Μάκρης 42 στη Νέα Χηλή Αλεξ/πολης. Τηλ. για delivery 25510 40010.

Κρεοπωλείο “Ο Χρήστος”, Λεωφόρου Μάκρης 36 στη Νέα Χηλή Αλεξανδρούπολης.

Οι Μεζεδοϊστορίες “Σαν Παραμύθι”, Κανάρη 7 στη Νέα Χηλή Αλεξανδρούπολης.

Φρούτα – Λαχανικά “ΟΠΩΡΑ”, Λεωφόρου Μάκρης 36 στη Νέα Χηλή Αλεξανδρούπολης

 

 

Share it