Search

Εθνική “τεσσάρων” αστέρων στα Πηγάδια με νίκη κορυφής επί του Σαν Μαρίνο!(+pics)

Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, το οποίο ευχαριστήθηκαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες, η Εθνική Ελπίδων επικράτησε εύκολα με 4-0 του Σαν Μαρίνο στο “Xanthi FC Arena” και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς απο την δεύτερη Κροατία που αγωνίζεται την Παρασκευή(23/3) στην Τσεχία. Επόμενο παιχνίδι της Εθνικής μας στην Ξάνθη την Τρίτη 27 Μαρτίου(16:00) κόντρα στην Τσεχία.

Απο τα πρώτα κιόλας λεπτά η Εθνική μας μπήκε καλύτερα, με την πρώτη αξιόλογη στιγμή να χάνει στο 13′ σε προσπάθεια του Μανθάτη που απέκρουσε ο κίπερ των φιλοξενούμενων σε κόρνερ, με τον Μαυροπάνο απο την εκτέλεση του κόρνερ να παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα να μην κάνει το χατίρι στην Ελληνική ομάδα σταματώντας στο δοκάρι του Μπενεντετίνι. Η ασφυκτική πίεση των διεθνών μας συνεχίστηκε με τα σουτ όμως των Χατζηγιοβάνη, Τσιμίκα, Βέργου και Μαυροπάνου  στο πρώτο 35λεπτο της αναμέτρησης να μην δίνουν το προβάδισμα στην Εθνική μας.

Στο 37′ τελικά θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός, με το Νίκο Βέργο να βγαίνει απέναντι στον κίπερ του Σαν Μαρίνο και με ωραίο τσίμπημα της μπάλας άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας. Μάλιστα ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων ωστόσο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σταμάτησε δύσκολα την προσπάθεια του Έλληνα επιθετικού.

Στο 44′ η Εθνική μας είχε νέο δοκάρι, όταν μετά απο υπέροχη σέντρα απο τα αριστερά του Τσιμίκα ο Δεληγιαννίδης πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων με τον Βέργο στην συνέχεια της φάσης να μην μπορεί να νικήσει τον κίπερ του Σαν Μαρίνο. Κάτι που συνέβη ένα λεπτό αργότερα με τον Ανδρούτσο να παίρνει το ριμπάουντ απο την απόκρουση του Μπενεντετίνι στο σουτ του Βέργου και απο με σουτ απο κοντά έκανε το 2-0 για την Εθνική μας ομάδα που ήταν  και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας μπήκε πολύ δυνατά, και στο  53′ έκανε το 3-0 ωραία συνεργασία Βέργου με Ανδρούτσο, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού Θανάση Ανδρούτσο να σκοράρει. Ενώ στο 56′ με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της Εθνική μας Κώστα Τσιμίκα έγινε το 4-0. Ακόμη και μετά τα τέσσερα τέρματα η Εθνική μας συνέχισε σε υψηλό ρυθμό ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, ενώ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να περάσει στο παιχνίδι και τους Φασίδη και Κωτσόπουλο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φίοντορ Ζαμίτ με βοηθούς τους Λούκα Πορτέλι και Μίτσελ Σκέρι όλοι τους απο την Μάλτα. Ενώ απο το νησί της Μεσογείου ήταν και ο τέταρτος Μάθιου Ντε Γκαμπριέλε.

ΕΛΛΑΔΑ(Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Δεληγιαννίδης, Τσιμίκας, Νικολάου(46′ Χατζηδιάκος), Μαυροπάνος, Γαλανόπουλος(70′ Κωτσόπουλος), Καραχάλιος, Μανθάτης, Ανδρούτσος, Χατζηγιοβάνης(61′ Φασίδης), Βέργος

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ(Φαμπρίτσιο Κονσταντίνι): Μπενεντετίνι, Νταντάριο, Γκραντόνι, Γκασπερόνι(77′ Πανκότι), Σενσόνι, Βαλεντίνι, Μπεράρντι(80′ Ζαφεράνι), Λουναντέι, Τομασίνι, Ταματζίνι(57′ Μπατιστίνι), Μουλαρόνι

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Share it