Search

Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για κάθε ομάδα της Volley League

Συγκλονιστικό αναμένεται να είναι το φινάλε της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volley League.

Από τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό μέχρι την καταδικασμένη σε υποβιβασμό Παναχαϊκή όλες οι ομάδες θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί στα play out και στην τελευταία αγωνιστική θα προσπαθήσει να νικήσει στη Σύρο έτσι ώστε να μην μπει με βαθμολογικό μειονέκτημα σε αυτά.

Δείτε όλα τα σενάρια για κάθε μία ομάδα ξεχωριστά καθώς και τα πλεονεκτήματα σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παίζει εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε αποτέλεσμα είναι πρώτος στην κανονική περίοδο. Εκτός από τους λόγους γοήτρου θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί αήττητος στην κανονική περίοδο και να πάρει τρίποντο που θα τον φέρει στους 64 βαθμούς που θα είναι ρεκόρ συγκομιδής πόντων από το 2001 που καθιερώθηκε το τρίποντο στη νίκη.

ΠΑΟΚ: Παίζει εντός έδρας με τον Ηρακλή. Σε κάθε αποτέλεσμα θα είναι στην 2η θέση. Θέλει νίκη για λόγους γοήτρου μιας και στον Α΄γύρο ο Ηρακλής είχε νικήσει με 3-2.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: Παίζει εντός έδρας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Μπορεί να κινηθεί μεταξύ 3ης και 4ης θέσης. Θέλει νίκη ακόμα και με 3-2 σετ ώστε να εξασφαλίσει την 3η θέση εφόσον ο Ηρακλής πάρει τρίποντο από τον ΠΑΟΚ. Σε ισοβαθμία Φοίνικας Σύρου και Ηρακλής Πετοσφαίριση ο Φοίνικας έχει πλεονέκτημα (3-0, 2-3).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015: Δοκιμάζεται στην έδρα του ΠΑΟΚ. Μπορεί να πλασαριστεί από την 3η έως την 5η θέση. Θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ και ήττα του Φοίνικα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για να προσπεράσει πάνω στο νήμα τους συριανούς και να πάρει την 3η θέση. Σε ισοβαθμία με τον Φοίνικα έχει μειονέκτημα έναντι της ομάδας της Σύρου (3-2, 0-3). Σε περίπτωση που ο Ηρακλής δεν πάρει βαθμό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και η Κηφισιά νικήσει με τρίποντο τον Εθνικό Πειραιώς εκτός έδρας, τότε ο ΑΟΠ Κηφισιάς θα πάρει την 4η θέση και ο Ηρακλής Πετοσφαίριση την 5η θέση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ Ηρακλή Πετοσφαίρισης και ΑΟΠ Κηφισιάς η ομάδα της Αττικής έχει πλεονέκτημα για την 4η θέση στη διαφορά του συνόλου των πόντων (3-1 και 1-3 σετ) (105-99 και 105-109 πόντοι).

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Δοκιμάζεται στην έδρα του Εθνικού Πειραιώς. Το πλασάρισμα της Κηφισιάς μπορεί να κυμανθεί από την 4η έως την 5η θέση. Δε μπορεί να πέσει στην 6η θέση επειδή έχει πλεονέκτημα ισοβαθμίας με τον Ηρακλή Χαλκίδας (3-2, 3-1 σετ). Θέλει τη νίκη μόνο με τρίποντο επί του Εθνικού Πειραιώς εκτός έδρας ελπίζοντας παράλληλα σε ήττα 3-0 ή 3-1 του Ηρακλή Πετοσφαίρισης από τον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ Ηρακλή Πετοσφαίρισης και ΑΟΠ Κηφισιάς η ομάδα της Αττικής έχει πλεονέκτημα για την 4η θέση στη διαφορά του συνόλου των πόντων (3-1 και 1-3 σετ) (105-99 και 105-109 πόντοι).

ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Υποδέχεται τη Νίκη Αιγινίου. Είναι δυνατόν να πάρει από την 6η έως την 8η θέση. Ακόμα και με ήττα 3-0 θα πλασαριστεί στην 8η θέση και δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει στα πλέι άουτ. Με νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμα και δύο σετ εξασφαλίζει την 6η θέση διότι ακόμα και σε ισοβαθμία με τον Εθνικό Πειραιώς έχει πλεονέκτημα (3-1, 2-3 σετ). Σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1 σετ από τη Νίκη Αιγινίου και νίκη του Εθνικού Πειραιώς επί της Κηφισιάς με τρίποντο ο Εθνικός Πειραιώς θα προσπεράσει πάνω στο νήμα και θα πάρει την 6η θέση. Άν νικήσει και ο Παμβοχαϊκός την Παναχαϊκή με τρίποντο θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Παμβοχαϊκού, Ηρακλή Χαλκίδας και Νίκης Αιγινίου.

Στην τριπλή ισοβαθμία πλεονέκτημα έχει ο Παμβοχαϊκός, ακολουθεί ο Ηρακλής Χαλκίδας και μετά η Νίκη Αιγινίου η οποία θα πέσει στα πλέι άουτ, εκτός κι αν ο Εθνικός Πειραιώς δεν έχει νικήσει τον ΑΟΠ Κηφισιάς οπότε θα περάσει η ομάδα του Πειραιά στα πλέι άουτ.

Στην τετραπλή ισοβαθμία πλεονέκτημα έχει ο Ηρακλής Χαλκίδας (ακόμα και με ήττα από τη Νίκη με 3-0), ακολουθεί ο Παμβοχαϊκός ενώ η τρίτη θέση που θα είναι και η 8η της τελικής κατάταξης θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα Ηρακλής Χαλκίδας – Νίκη Αιγινίου. Εάν η Νίκη επικρατήσει του Ηρακλή και υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία τότε η ομάδα του Αιγινίου θα πάρει την 8η θέση και ο Εθνικός Πειραιώς θα πέσει στην 9η θέση και στα πλέι άουτ.

ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ: Υποδέχεται την Παναχαϊκή. Θα πλασαριστεί μεταξύ της 7ης και της 9ης θέσης. Με τρίποντο κλειδώνει την θέση στην 8αδα που μπορεί να φτάσει το πολύ μέχρι την 7η θέση διότι: Σε διπλή ισοβαθμία με τον Ηρακλή Χαλκίδας η ομάδα της Χαλκίδας έχει πλεονέκτημα (1-3, 3-0). Στην τριπλή ισοβαθμία (Ηρακλή Χαλκίδας, Παμβοχαϊκού και Νίκης Αιγινίου) θα πάρει την πρώτη θέση δηλαδή την 7η στην τελική κατάταξη. Στην τετραπλή ισοβαθμία (Ηρακλή Χαλκίδας, Παμβοχαϊκού, Εθνικού Πειραιώς και Νίκης Αιγινίου) θα πάρει την 2η θέση, δηλαδή, την 7η θέση στην τελική κατάταξη. Εάν ηττηθεί από την Παναχαϊκή και τον προσπεράσει η Νίκη ή ο Παναθηναϊκός θα πέσει στα πλέι άουτ. Σε διπλή ισοβαθμία με Εθνικό Πειραιώς ή Νίκη Αιγινίου ή Παναθηναϊκός αλλά και στην τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία μεταξύ αυτών των ομάδων έχει σε όλες τις περιπτώσεις πλεονέκτημα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Φιλοξενεί τον ΑΟΠ Κηφισιάς. Είναι δυνατόν να πλασαριστεί από την 6η έως την 9η θέση. Ελπίζει και για την κατάκτηση της 6ης θέσης εφόσον πάρει τρίποντο από την Κηφισιά και παράλληλα ηττηθεί με 3-0 ή 3-1 σετ ο Ηρακλής Χαλκίδας από τη Νίκη Αιγινίου. Εάν ηττηθεί από την Κηφισιά και τον προσπεράσουν Παμβοχαϊκός και Νίκη Αιγινίου θα πέσει στην 9η θέση και στα πλέι άουτ.

Σε διπλή ισοβαθμία με τον Ηρακλή Χαλκίδας ο Εθνικός Πειραιώς έχει μειονέκτημα (3-2, 1-3). Σε διπλή ισοβαθμία με τη Νίκη Αιγινίου ο Εθνικός Πειραιώς έχει μειονέκτημα (3-1, 1-3, πόντοι: 75-60, 57-75). Σε διπλή ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό ο Εθνικός Πειραιώς έχει μειονέκτημα (3-1, 0-3 σετ.

Σε τριπλή ισοβαθμία (Παμβοχαϊκός, Εθνικός Πειραιώς, Νίκη Αιγινίου) ο Παμβοχαϊκός έχει πλεονέκτημα, ακολουθεί ο Εθνικός Πειραιώς που θα πάρει την 8η θέση και η Νίκη που θα πάει στα πλέι άουτ . Στην τετραπλή ισοβαθμία (Ηρακλή Χαλκίδας, Παμβοχαϊκού, Εθνικού Πειραιώς και Νίκης Αιγινίου) ο Εθνικός Πειραιώς θα πάρει την 3η θέση, δηλαδή, την 7η θέση στην τελική κατάταξη εάν η Νίκη ηττηθεί από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Εάν η Νίκη νικήσει τον Ηρακλή Χαλκίδας ο Εθνικός θα πέσει στην 4η θέση της ισοβαθμίας και συνεπώς θα μπει στα πλέι άουτ.

ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: Δοκιμάζεται στη Χαλκίδα από τον τοπικό Ηρακλή. Είναι δυνατόν να πάρει από την 6η έως την 10η θέση. Για να πάρει την 6η θέση θα πρέπει να νικήσει με 3-0 η 3-1 σετ τον Ηρακλή Χαλκίδας και παράλληλα να μην πάρει τρίποντο ο Παμβοχαϊκός από την Παναχαϊκή και ο Εθνικός από την Κηφισιά. Σε διπλή ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό η Νίκη Αιγινίου έχει μειονέκτημα (3-2, 1-3). Σε διπλή ισοβαθμία με τον Εθνικό Πειραιώς η Νίκη Αιγινίου έχει πλεονέκτημα (3-1, 1-3, πόντοι: 75-60, 57-75). Σε τριπλή ισοβαθμία (Παμβοχαϊκός, Εθνικός Πειραιώς, Νίκη Αιγινίου) ο Παμβοχαϊκός έχει πλεονέκτημα, ακολουθεί ο Εθνικός Πειραιώς που θα πάρει την 8η θέση και η Νίκη που θα πάει στα πλέι άουτ.

Στην τετραπλή ισοβαθμία (Ηρακλή Χαλκίδας, Παμβοχαϊκού, Εθνικού Πειραιώς και Νίκης Αιγινίου) ο Εθνικός Πειραιώς θα πάρει την 3η θέση, δηλαδή, την 7η θέση στην τελική κατάταξη εάν η Νίκη ηττηθεί από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Εάν η Νίκη νικήσει τον Ηρακλή Χαλκίδας ο Εθνικός θα πέσει στην 4η θέση της ισοβαθμίας και συνεπώς θα μπει στα πλέι άουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Το πλασάρισμα του μπορεί να κινηθεί από την 8η έως την 11η θέση. Θεωρητικά υπάρχει σενάριο που μπορεί να τον βάλει στα πλέι οφ. Αυτό είναι να νικήσει τον Ολυμπιακό με τρίποντο στο Ρέντη και παράλληλα να μην πάρουν βαθμό ο Παμβοχαϊκός από την Παναχαϊκή και η Νίκη Αιγινίου από τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός πέφτει στα πλέι άουτ καθώς σε όλες τις διπλές ισοβαθμίες με Εθνικό Πειραιώς (3-1, 0-3), με Παμβοχαϊκό (0-3, 0-3) και Νίκη Αιγινίου (2-3, 2-3) έχει μειονέκτημα. Επίσης έχει μειονέκτημα και σε κάθε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας αλλά και σε αυτό της τετραπλής στους 28 βαθμούς με Εθνικό Πειραιώς, Παμβοχαϊκό και Νίκη. Θέλει τη νίκη από τον Ολυμπιακό για το γόητρο αλλά και να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην 9η ομάδα που θα πέσει στα πλέι άουτ για να μην υπάρχει βαθμολογικό μειονέκτημα στη βαθμολογία των πλέι άουτ. Κάθε 3 βαθμοί στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου είναι 1,5 βαθμός στα πλέι άουτ. Επομένως, εάν η Νίκη και ο Εθνικός Πειραιώς πιάσουν τους 30 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με τον Εθνικό μείνουν στους 24 στα πλέι άουτ θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα τριών βαθμών.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Παίζει στη Σύρο με τον Φοίνικα. Το πλασάρισμα του θα κυμανθεί μεταξύ 10ης και 11ης θέσης. Θέλει τη νίκη για να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην 9η ομάδα που θα πέσει στα πλέι άουτ για να μην υπάρχει βαθμολογικό μειονέκτημα στη βαθμολογία των πλέι άουτ. Κάθε 3 βαθμοί στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου είναι 1,5 βαθμός στα πλέι άουτ. Επομένως, εάν η Νίκη και ο Εθνικός Πειραιώς πιάσουν τους 30 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με τον Εθνικό μείνουν στους 24 στα πλέι άουτ θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα τριών βαθμών.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Παίζει εκτός έδρας με τον Παμβοχαϊκό. Με οποιοδήποτε σκορ θα πάρει την 12η θέση και αποχαιρετάει την κατηγορία χωρίς πλέι άουτ ωστόσο έχει κίνητρο να σημειώσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Share it