Search

Στους τελικούς του Challenge Cup ο Ολυμπιακός των Εβριτών!

Ο Ολυμπιακός των Εβριτών Ανδρεάδη, Τσέλιου και Δαρίδη νίκησε με 3-0 (25-22, 25-17, 25-21) την ρωσική Γκαζπρόμ Γιούγκρα Σουργκούτ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ που έγινε στο σχεδόν κατάμεστο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 3-0 στη Ρωσία προκρίθηκε πανηγυρικά στους διπλούς του Τσάλεντζ Καπ όπου μάλιστα θα αντιμετωπίσει την Ραβένα.

Η ιταλική ομάδα στον άλλο ημιτελικό έκανε την απόλυτη ανατροπή και με νίκη 3-1 (25-22, 22-25, 25-19, 25-19) επί της τουρκικής Μάλι Μίλι Πιγιάνκο στην Αγκυρα και επικράτηση 16-14 στο χρυσό σετ πήρε την πρόκριση (στον πρώτο αγώνα στη Ραβένα οι Τούρκοι είχαν νικήσει 3-0).

Οι τελικοί θα γίνουν στις 4 και 11 Απριλίου και μάλιστα η ρεβάνς που θα κριθεί το τρόπαιο θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπως ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Θα είναι μία ιστορική αναμέτρηση με την Ραβένα 26 χρόνια μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών όπου η τότε Μεσατζέρο Ραβένα του σημερινού προπονητή του ΠΑΟΚ Ντανιέλε Ρίτσι έχοντας παίκτες τους θρυλικούς Βούλο, Γκαρντίνι και τους Αμερικανούς Κίραλι και Τίμονς είχε νικήσει 3-0 σετ και είχε πάρει το τρόπαιο.

Στόχος πλέον του Ολυμπιακού είναι να πανηγυρίσει στο ΣΕΦ το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στα κύπελλα Ευρώπης ανδρών μετά το κύπελλο Κυπελλούχων το 1996 και το Τοπ Τιμς Καπ το 2005 αλλά και να πάρει ρεβάνς από την Ραβένα για τον χαμένο τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1992 στο ΣΕΦ.

Η ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο καθώς την ίδια ώρα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του πειραϊκού συλλόγου νικούσε στη Ρωσία την Ντιναμό Κρασνοντάρ με 3-0 (25-20, 25-15, 15-13) και προκρίθηκε στους διπλούς τελικούς που θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπούρσα ή τη γαλλική Ναντ.

Σε λίγο περισσότερα…

Share it