Search

Έρχονται στην Αλεξανδρούπολη οι θρύλοι της υδατοσφαίρισης Χατζηθεοδώρου & Σιταρένιος!

Στις 24 και 25 Μαρτίου 2018 η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί το 1ο CHATZITHEODOROU WATERPOLO CHALLENGE στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» και δημιουργεί άλλο ένα αθλητικό θεσμό για τον Δήμο.

Πρόκειται για την αρτιότερη αθλητική διοργάνωση στο άθλημα της υδατοσφαίρισης με τη συμμετοχή παιδιών κάτω των 13 ετών που εξελίσσεται εντός μιας αγωνιστικής περιόδου (6 μηνών) σε 4 επιλεγμένες πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Με τη συμμετοχή ξένων ομάδων η διοργάνωση αποκτά διεθνή χαρακτήρα με σκοπό την δυνατότητα να γνωρίσουν τη χώρα μας παιδιά από διάφορες χώρες.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης οι δύο θρύλοι της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και Μάρκελος Σιταρένιος συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας,  Γιάννη Βαταμίδη θα μιλήσουν σε Δημοτικά Σχολεία της Αλεξανδρούπολης για τα μυστικά του πόλο και την αξία του αθλητισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η διοργάνωση συγγενεύει με τις αντίστοιχες της Ιταλίας (CalcaterraChallenge), της Ουγγαρίας (FodorChallenge), της Κροατίας (BaracChallenge) και της Ισπανίας (EstiarteChallenge).

Η ΙΔΕΑ

Το CHATZITHEODOROY WATERPOLO CHALLENGE είναι η αρτιότερη αθλητική διοργάνωση στο άθλημα της υδατοσφαίρισης με τη συμμετοχή παιδιών κάτω των 13 ετών.
Εξελίσσεται εντός μιας αγωνιστικής περιόδου (6 μηνών) σε 4 επιλεγμένες πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Χρονικά απαιτούνται 4 Σαββατοκύριακα Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος με αθλητές ηλικιακών κατηγοριών, οι οποίες δεν εντάσσονται στον προγραμματισμό πανελληνίων διοργανώσεων της Οικείας Ομοσπονδίας.

Με τη συμμετοχή ξένων ομάδων η διοργάνωση αποκτά διεθνή χαρακτήρα με σκοπό την δυνατότητα να γνωρίσουν τη χώρα μας παιδιά από διάφορες χώρες. Η διοργάνωση περικλείει 4 τουρνουά πόλο με διαφορετικό αριθμό συμμετοχών ομάδων.

Η διοργάνωση συγγενεύει με τις αντίστοιχες της Ιταλίας (Calcaterra Challenge) , της Ουγγαρίας (Fodor Challenge), της Κροατίας (Barac Challenge) και της Ισπανίας (Estiarte Challenge).

Ενδιαφερόμενοι είναι όλοι οι Σύλλογοι που καλλιεργούν το άθλημα του πόλο στις επιλεγμένες γεωγραφικές ζώνες οι οποίοι ξεπερνούν τον αριθμό των 30. Η διοργάνωση προσλαμβάνει διαβαλκανική εμβέλεια με τη συμμετοχή ομάδων από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Τουρκία. Επίσης κατ’ επιλογή θα μπορούν να λάβουν μέρος κι άλλες ομάδες από άλλες χώρες.

Τεχνικοί στόχοι

Μίνιμουμ 7 αγώνες (30’) για κάθε ομάδα μέσα σε 1 Σαββατοκύριακο. Θα διεξάγονται από 1 έως 4 αγώνες παράλληλα σε κολυμβητήρια 50μ. με ειδικούς κανονισμούς για τις επιλεγμένες ηλικίες έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η εξοικείωση των παιδιών με το άθλημα (π.χ. μικρότερα τέρματα, μικρότερη μπάλα, λιγότεροι παίκτες στη βασική ομάδα, μικρότερος χρόνος αγώνα). Αριθμός αθλητών ανά ομάδα 13-15.
Ειδικοί Στόχοι

Γνωριμία του αθλήματος της υδατοσφαίρισης με παιδιά Δημοτικών Σχολείων της πόλης με τη μορφή του εθελοντισμού. Συνδυασμός αγώνων με διασκέδαση αλλά και διαγωνισμούς εντός και εκτός νερού μεταξύ παικτών ή ομάδων για τη δημιουργία εορταστικού κλίματος. Συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων αθλητών σε ειδικό πρόγραμμα-παιχνίδι για να μάθουν την ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας αλλά και τους καλύτερους παίκτες του παρελθόντος και του παρόντος.

Στόχοι Διοργανωτών

Μετά το τέλος κάθε τουρνουά, τα παιδιά από την Ελλάδα αλλά και αυτά που έρχονται από τις άλλες χώρες να επιστρέφουν στα σπίτια τους με όμορφες αναμνήσεις, εμπειρίες και περισσότερο αγάπη και πάθος για το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Επίσης τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων που βοηθούν εθελοντικά στη τέλεση της διοργάνωσης, γνωρίζουν και έρχονται σε επαφή με το υγρό στοιχείο στον αθλητισμό και με προοπτική να γίνουν πολίστες. Υδατοσφαιρικά τα παιδιά θα κερδίσουν μοναδικές αγωνιστικές εμπειρίες.

Η αφίσα: 

Το πρόγραμμα:

Share it