Search

Πρωταθλήτρια Ελλάδας Αστυνομικών Διευθύνσεων η ΥΑΒΕ!

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Υπηρεσίας Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων ήταν η μεγάλη νικήτρια στον 8ο τελικό Super Cup Αστυνομικών Διευθύνσεων Ελλάδας, επικρατώντας 3-0 της αντίστοιχης της Αλεξανδρούπολης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Μετά το πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας η ΥΑΒΕ κατέκτησε και το Πανελλήνιο πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη για την Α.Δ. Αλεξ/πολης η κατάκτηση του πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδας ήταν ήδη επιτυχία και σίγουρα αυτός ο τελικός ήταν μία εμπειρία για τους παίκτες του Βασίλη Τσιομλεκίδη.

Τον δρόμο προς τη νίκη και το 2ο συνεχόμενο Super Cup άνοιξε για την ΥΑΒΕ στο 20′ ο Χαραλάμπους με κεφαλιά μετά από λάθος του Μαργαρίτη. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ρέφερι της αναμέτρησης κ. Γκράνας θα ακυρώσει γκολ για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης υποδεικνύοντας χέρι. Στο 35′ ο Καρασερίδης θα απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον γκολκίπερ της ΥΑΒΕ να αποκρούει. Στο 40′ ο Χαραλάμπους με κοντινό πλασέ θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του κάνοντας το 2-0. Πριν καν προλάβουν οι Εβρίτες να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται με δύο γκολ πίσω στο σκορ, θα δεχτούν και τρίτο. Σκόρερ για το 3-0 της ΥΑΒΕ ο Γεωργόπουλος με σουτ από κοντά, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 82′ ένα ωραίο μακρινό σουτ του Τζανέτου από πλευράς ΥΑΒΕ απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ ο Θεοχαρίδης. Δύο λεπτά αργοτέρα ο Μπαξεβάνης θα απειλήσει με σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Αλεξ/πολης θα απομακρύνει και πάλι τον κίνδυνο.

Ο τελικός ήταν άψογα οργανωμένος, με την μπάντα του Δήμου να παίζει τον Εθνικό Ύμνο πριν την έναρξη του ματς, ενώ έγιναν και βραβεύσεις ανθρώπων που βοήθησαν στην διοργάνωση. MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο ποδοσφαιριστής της ΥΑΒΕ Αναστάσιος Γραμματικόπουλος.

Συνθέσεις:

Α.Δ. Αλεξανδρούπολης (Τσιομλεκίδης): Θεοχαρίδης, Πετκίδης, Καρασερίδης, Μαργαρίτης, Μπαρμπαγιάννης, Γυλός, Δορουγιδένης, Γκουντενούδης (85′ Παππούς), Παγωνίδης, Κωνσταντάκης (46′ Δανιήλ), Πασχάλης.

ΥΑΒΕ (Δημητρόπουλος): Μπακόλας, Πάππος (51′ Τσανεκλίδης), Κόκκαλης (64′ Ασημακόπουλος), Κόθρας, Γραμματικόπουλος, Ασλανίδης, Φέκας, Μπαξεβάνης (87′ Μανούρας), Χαραλάμπους (59′ Γαβριήλ), Τζανέτος, Γεωργόπουλος (70′ Φλώρος).

Διαιτητής: Γκράνας – Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Χταημωυσιάδης – 4ος: Σιμίδης

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον τελικό.

 

Share it