Search

Ισόπαλο το ντέρμπι Φερών – Εθνικού και όλα ανοικτά για τον τίτλο (photos)

Στο 0-0 έμειναν Θράκη Φερών και Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο ντέρμπι κορυφής της 17ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου στο γήπεδο των Φερών.

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο οποίος γινόταν όλο και πιο δύσκολος για τους ποδοσφαιριστές  όσο η βροχή δυνάμωνε, Φέρες και Εθνικός δεν μπόρεσαν να παίξουν το ωραίο ποδόσφαιρο που μας έχουν συνηθίσει φέτος καθώς ο καιρός δεν τους το επέτρεψε.

Υπήρξαν αρκετές διακοπές, με εντάσεις που όλα τα ντέρμπι έχουν όμως τα πράγματα στο 80′ ξέφυγαν. Οι άνθρωποι του Εθνικού σε δηλώσεις τους μετά τον αγώνα έκαναν λόγο για μη τήρηση κανόνων από την ΕΠΣ Έβρου. Ο προπονητής της ομάδας της Αλεξ/πολης συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αρμόδια αρχή πρέπει να βάζει κάποιους κανόνες. Και αν εμείς δεν τους τηρήσαμε, η ΕΠΣ τι έκανε;». Τα λεγόμενα αυτά έχουν να κάνουν με την εμπλοκή ανθρώπου της ΕΠΣ στην φασαρία που δημιουργήθηκε προς το τέλος του αγώνα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων που έφυγε άουτ πέρασαν 25 λεπτά χωρίς να δούμε κάποια ουσιαστική ευκαιρία στο ματς. Στο 26′ οι Φέρες είχαν την πρώτη τους σημαντική φάση όταν μετά από σέντρα του Μαυρομάτη, η μπάλα μετά από κεφαλιά παίκτη του Εθνικού σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 28′ ο Σάκης Ζησίδης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο αρχηγός της Θράκης Νίκος Ντόλας ο οποίος είναι πολύ πιθανό να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Στο 41′ ο Γιώργος Σιδηρόπουλος απείλησε με ένα φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου οι Φέρες απείλησαν με τον Μπόρα που από πλεοκνεκτική θέση σούταρε άουτ.

Στο β’ μέρος οι δύο ομάδες τα βρήκαν σκούρα με τον αγωνιστικό χώρο που είχε χειροτερέψει λόγω της βροχόπτωσης που δεν σταμάτησε μέχρι και το φινάλε. Έτσι, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με εξαίρεση την πολύ μεγάλη φάση του Εθνικού στο 89′, με τον Καρακασίδη να φεύγει στο τετ α τετ και να μην μπορεί να βρει δίχτυα.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Εθνικός παρέμεινε στην κορυφή και στο +4 από τις Φέρες που έπεσαν στην 3η θέση αλλά έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Στην 2η θέση και 3 βαθμούς πίσω από τον Εθνικό είναι πλέον ο Ορέστης Ορεστιάδας.

Συνθέσεις:

Θράκη Φερών (Ζησίδης): Τογγουλίδης, Κολγκέκα (61′ Αντωνιάδης), Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Σιδηρόπουλος, Μπόρας, Παγωνίδης, Πετκίδης, Ντόλας (28′ Σιδηρόπουλος Γ.), Τσιπλάκης (77′ Ιακωβίδης).

Εθνικός Αλεξ/πολης (Παπαράδης – Φλώρος): Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Ράλλης, Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης (63′ Γεωργαντζόπουλος), Γκαβανόζης, Κούπας (63′ Πουλουκτσής), Γκαϊδατζής, Καρακασίδης, Μαρασλής (82′ Τσαχιρίδης).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος – Βοηθοί: Κίτσος Κ., Γεωργακούδης

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Παπαράδης δήλωσε μετά το ματς:

«Παίζαμε με μία ομάδα πολύ ικανή. Στο α’ ημίχρονο δυσκολευτήκαμε στην πίεση του αντιπάλου και στις πολλές στημένες φάσεις που είχαν, αλλά στο δεύτερο ισορροπήσαμε το ματς. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων γιατί καταρχάς θυσιάζουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Έπαιξαν σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο σήμερα λόγω της βροχής.

Από κει και πέρα ήθελα να πω ότι το ποδόσφαιρο «πεθαίνει» και ίσως να βάζουμε και εμείς οι προπονητές το χεράκι μας. Ελπίζω ότι αυτή η ματαιοδοξία που υπάρχει στους παράγοντες, στους προπονητές και στους διοικούντες να σταματήσει να υπάρχει και να δούμε ότι στον Έβρο σταματήσαμε να παράγουμε αθλητές και αρχίσαμε τις κοκορομαχίες μεταξύ μας ανά διαστήματα.  

Υπάρχει μία αρμόδια αρχή η οποία πρέπει να βάζει κάποιους κανόνες και όλοι μας πρέπει να τους τηρούμε. Και αν εμείς δεν τους τηρήσαμε τι έκανε σήμερα η αρμόδια αρχή; 

Όσο αφορά τα επόμενα ματς ο Εθνικός δυναμώνει συνέχεια. Είναι ένα σοβαρό σωματείο με ιστορία και στην πορεία ελπίζω να κερδίζουμε και με την συμπεριφορά μας όλους. Αν το δικαιούμαστε να ανέβουμε κατηγορία να ανέβουμε. Αλλά όχι με το έτσι θέλω. 

Επαναλαμβάνω όμως σήμερα έγιναν κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν και με δικό μας μερίδιο ευθύνης. Η ερώτηση όμως είναι που είναι η αρμόδια αρχή; Λείπει από όλη την Ελλάδα και τα σημερινά είναι συνέχεια των όσων βλέπουμε και στην τηλεόραση».

Ο προπονητής της Θράκης Φερών Σάκης Ζησίδης τόνισε:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η ισοπαλία δεν ισοδυναμεί με το τέλος. Έχουμε δρόμο ακόμα. Όπως κύλησε το ματς ήμασταν οι άτυχοι της ημέρας. Είχαμε για πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια μας, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε. Για μας το πρωτάθλημα ξεκινάει τώρα. Θα κάνουμε στο τέλος ταμείο». 

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it