Search

Ασταμάτητη η Ασπίδα Ξάνθης που πέρασε νικηφόρα και απο τον Πετεινό στο ντέρμπι κορυφής!(+pics)

Δεν σταματά πουθενά η Ασπίδα Ξάνθης που κατάφερε να φύγει αλώβητη και απο την έδρα του δεύτερου της βαθμολογίας Άρη Πετεινού, κάνοντας παράλληλα το 19×19 αν προσθέσουμε και τη νίκη άνευ αγώνα επί του Κουτσού, αυξάνοντας την διαφορά στους 13 βαθμούς.

Η ομάδα της Ασπίδας μπήκε δυνατά στο ματς, και παρά το σοκ του τραυματισμού του Δημήτρη Γελαδάρη μόλις στο 3′, έδειξε ανεπηρέαστη και απειλητική όμως  ούτε ο Χριστοφορίδης ούτε και ο Δογανίδης κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ζαρζακόπουλου, τουλάχιστον μέχρι στο 45′ όταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννης Χριρστοφορίδης ανετράπη απο τον κίπερ του Πετεινού κερδίζοντας πέναλτι, παράβαση που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πετεινού προσπάθησε να αντιδράσει με τον Τσακιρούδη στο 55′ να ανατρέπεται λίγο έξω απο την γραμμή της περιοχής των φιλοξενούμενων κερδίζοντας το φάουλ και την αποβολή του Αλέξη Σαρηγιαννίδη. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Χατζηγεωργίου έδειξε γιατί θεωρείται απο τους κορυφαίους κίπερ του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου σταματώντας το καλό χτύπημα του Δασκαλάκη. Ενώ εντυπωσιακή επέμβαση του κίπερ της Ασπίδας στο σουτ του Πουτακίδη στο 75′  κράτησε το μηδέν για τον πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ασπίδα όχι απλά αγκάλιασε τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά δείχνει ικανοί να σπάσει το  ιστορικό ρεκόρ που κυνηγά και να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς απώλεια βαθμών. Στα αρνητικά της αναμέτρησης  οι αρκετοί τραυματισμοί κυρίως στο πρώτο μέρος, με τους Νεανίδη και Καντηλάφτη να αποχωρούν με ενοχλήσεις για τους γηπεδούχους, ενώ τραυματίες αποχώρησαν και οι Γελαδάρης και Δογανίδης για τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Γιώργο Δρακίδη και Δημήτρη Κηλικιώτη.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος. Νεανίδης(11′ Καντηλάφτη, 80′ Σταγώνης), Ρέβης, Θεοδωρίδης, Κασάπογλου, Παναγιώτου, Σερίφογλου, Πουτακίδης, Τσακιρούδης, Δασκαλάκης, Θώμογλου(89′ Γούλας)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς Ανδ., Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης(32′ Χατζηπαρασκευάς), Πεντεζίδης(81′ Κυριαζίδης), Γελαδάρης(3′ Σάββογλου), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος(75′ Νικολούδης), Κάτσης.

Share it