Search

Νίκησε Ποντιακό η Θράκη Φερών και υποδέχεται Εθνικό παραμένοντας σε τροχιά τίτλου! (+pics)

Σ΄ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, η Θράκη Φερών με τον Σάκη Ζησίδη για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου, πήρε μία δύσκολη και παράλληλη πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη απέναντι στον Ποντιακό. 

Ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα ήταν καταστροφικό για τους φιλοξενούμενους, για τους οποίους η προηγούμενη βδομάδα ήταν ιδιαίτερη μετά την παραίτηση Λαμπίδη και την πρόσληψη νέου τεχνικού. Το γκολ του Ντόλα νωρίς (19′) με πέναλντι, πολλοί περίμεναν ότι θα “έλυνε”  τα πόδια των  ποδοσφαιριστών της Θράκης, ελαφρύνοντάς τους από ένα σημαντικό βάρος. Αυτό δεν συνέβη με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν καλή εικόνα και να δυσκολεύονται να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με συνέπεια να περιμένουν την κατοχύρωση των τριών βαθμών μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σουβάρα.

Το παιχνίδι ήταν κακό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες. Στο 5ο’ λεπτό ο Παμπορίδης με κεφαλιά από κοντά έχασε την μεγαλύτερη για τον Ποντιακό, με τον Σπυριδόπουλο στο 22′ να επειλεί με σουτ την εστία του Τογγουλίδη. Απ’ την άλλη, οι Φέρες είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Τσιπλάκη στο 43′, ενώ κατάφεραν με τον Παγωνίδη να σκοράρουν στο 41ο λεπτό, με τον δεύτερο επόπτη Παλαιοπάνη να υποδεικνύει οφσάιντ.

Η εικόνα του ματς δεν μεταβλήθηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι μονομαχίες στο κέντρο ήταν αυτές που κυριάρχισαν με τις Φέρες να έχουν την κατοχή και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες. Ο Ποντιακός δεν απείλησε ουσιαστικά μετά το σουτ του Ρήγα στο 46′, με τις Φέρες να απειλούν χωρίς αποτέλεσμα με τον Παγωνίδη στο 59 και το 65 και με τον Μπόρα στο 77.

Η Θράκη Φερών με το τρίποντο παρέμεινε κοντά στον πρώτο Εθνικό τον οποίο φιλοξενεί την επόμενη αγωνιστική, με τον Πονταικό να δείχνει καλά στοιχεία με πολλά πιτσιρίκια απ’  τις ακαδημίες του να αγωνίζονται.

Διαιτητές:  

Σουβαράς, Καραΐσκος, Παλαιοπάνης

Συνθέσεις:

ΑΟ Ποντιακός (Μπαξεβάνογλου): Τσικοβάνι, Μιχαηλίδης Γ., Χατσατριάν, Μιχαηλίδης Γ. Λιούρτας, Σαγκιρίδης, Ρουσίδης, Σιμτσάκης, Παμπορίδης, Ρήγας, Σπυριδόπουλος.

Θράκη Φερών (Ζησίδης): Τογγουλίδης, Μπόρας, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Σιδηρόπουλος, Καλούδης, Παγωνίδης, Πολίδης, Ντόλας, Τσιπλάκης.

Share it