Search

Γ’ Εθνική: Η μάχη της παραμονής 2 στροφές πριν από το φινάλε!

Με την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής έγιναν γνωστές οι 4 από τις 5 ομάδες που θα υποβιβαστούν τη φετινή σεζόν από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα ξέραμε ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική ότι Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Δόξα Προσκυνητών δεν θα βρίσκονται την επόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική. Στην 20η, μαθηματικά υποβιβάστηκε και ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου και πλέον μένει να μάθουμε την ομάδα που θα ακολουθήσει αυτές τις τέσσερις στα τοπικά πρωταθλήματα.

Με το Νέστο Χρυσούπολης να «κλειδώνει» την παραμονή του στην κατηγορία με το διπλό που πήρε χθες κόντρα στην Ελπίδα Σκουτάρεως, οι ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία τους στις τελευταίες δύο στροφές είναι τρεις. Οι Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης και ΑΕ Διδυμοτείχου. Οι δύο ομάδες της Ξάνθης έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες βάσει της βαθμολογικής τους συγκομιδής, αλλά και η ΑΕΔ είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Ο Άρης Αβάτου έμεινε στο 0-0 την Κυριακή με την ΑΕ Διδυμοτείχου στη Φελώνη και έφτασε τους 29 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι με μία νίκη στους τελευταίους δύο αγώνες, είτε κόντρα τον πρωταθλητή άρα αδιάφορο πλέον Απόλλωνα Παραλιμνίου, είτε απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου σφραγίζει και μαθηματικά την παραμονή του.

Ο Ορφέας Ξάνθης πήρε στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής μία πολύ σημαντική νίκη με 5-2 κόντρα στο Σιδηροχώρι και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΔ έφυγε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και έχει πλέον 28 βαθμούς. Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές δοκιμάζεται σε Καβάλα και Σκούταρι, με τους ΑΟΚ και Ελπίδα να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους. Οι 3 βαθμοί λοιπόν θα είναι αρκετοί για τους Ξανθιώτες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να σωθούν.

Η ΑΕ Διδυμοτείχου που αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Άρη Αβάτου την Κυριακή και έφτασε τους 25 βαθμούς είναι στην δυσχερέστερη θέση καθώς θα πρέπει να κάνει το 2 στα 2 απέναντι σε Αετό Ορφανού και Απόλλωνα Παραλιμνίου στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να ελπίζει σε παραμονή. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό αφού χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων, δηλαδή «γκέλες» των ομάδων της Ξάνθης και κυρίως του Ορφέα από τον οποίο απέχει λιγότερους βαθμούς σε σχέση με το Άβατο. Το θετικό για την ΑΕΔ είναι ότι τα δύο τελευταία της παιχνίδια είναι στην έδρα της και κόντρα σε ομάδες που έχουν πετύχει τους στόχους τους και δεν κυνηγάνε κάτι.

Αναλυτικά η βαθμολογία από την 6η έως και την τελευταία θέση του ομίλου:

6. Άρης Αβάτου 29

7. Ορφέας Ξάνθης 28

—————————————————————————

8. ΑΕ Διδυμοτείχου 25

9. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 21 (Υποβιβάστηκε)

10. Δόξα Προσκυνητών 16 (Υποβιβάστηκε)

11. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 13 (Υποβιβάστηκε)

12. Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 9 (Υποβιβάστηκε)

Share it