Search

Χωρίς Χριστόφα κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Εθνικός

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στο PAOK Sports Arena τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης  (20η αγωνιστική, 10/3, 17.00, Διαιτητές: Δανιηλίδου, Δεληκωστίδης) που έχει αναδειχτεί στον «κακό του δαίμονα» όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο (οι Εβρίτες απέκλεισαν τους πρωταθλητές από το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς) αλλά και επειδή συνήθως στις μεταξύ τους αναμετρήσεις υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός παίκτη του δικεφάλου. 

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στους αγώνες με τον Φοίνικα Σύρου και τον Παναθηναϊκό και θέλει να κλείσει την αρνητική παρένθεση ώστε να μπει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών και σε ρυθμούς φορμαρίσματος.

Οι πρωταθλητές έχουν 43 βαθμούς, έναντι 37 του Φοίνικα και θέλουν τη νίκη για να κλειδώσουν και τυπικά την 2η θέση. Ο Βέλγος πασαδόρος του ΠΑΟΚ Ματίας Βάλκιερς δήλωσε για τον αγώνα:

«Είναι προφανές ότι είχαμε κάποια προβλήματα στα τελευταία παιχνίδια. Αυτή την περίοδο έχουμε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Αυτό μας δίνει κάποιο χρόνο να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη και τα προβλήματά μας. Ο Εθνικός είναι ένας δυνατός αντίπαλος και πρέπει να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε με Φοίνικα και Παναθηναϊκό».

Χωρίς Χριστόφα ο Εθνικός

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από το τρίποντο επί του Εθνικού Πειραιώς παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 και 24-21 στο 2ο σετ. Οι εβρίτες έχουν 23 βαθμούς και βρίσκονται σε απόσταση βολής από την 8αδα. Ο Σάκης Μουστακίδης δεν υπολογίζει τον έμπειρο κεντρικό Νίκο Χριστόφα που έχει πρόβλημα τραυματισμού.

Ο φορμαρισμένος κεντρικός του Εθνικού, Δημήτρης Χατζόπουλος δήλωσε: «Εχουμε παίξει πολλές φορές με τον ΠΑΟΚ. Μας είναι οικείο το παιχνίδι του. Εχουμε όμως διαφορετικούς στόχους. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής και προσπαθεί να πάρει και εφέτος το πρωτάθλημα ενώ εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε βαθμούς για να γλιτώσουμε τα πλέι αουτ. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο καλούς πασαδόρους και έχει την πολυτέλεια αλλαγών σε όλες τις θέσεις. Πάντα μας ασκεί πίεση και μας περιμένει πολύ δουλειά. Αυτό τον καιρό δεν δείχνει να είναι καλά. Δεν είναι καλό που έχει χάσει δύο αγώνες. Αυτό σημαίνει πως έχει ένα επί πλέον κίνητρο. Εμείς έχουμε δώσει πολύ ενέργεια στους τελευταίους αγώνες και υπάρχει κούραση αλλά και πίεση για να ξεφύγουμε τα πλέι άουτ».

Τέταρτη φορά

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εφέτος για 4η φορά. Ο Εθνικός νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-2 στο Λιγκ Καπ και ο ΠΑΟΚ 3-1 για το κύπελλο. Σε 31 αγώνες πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ προηγείται του Εθνικού στις νίκες με 25-6.

Share it