Search

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Δόξα Προσκυνητών μετά από δύο αξέχαστες σεζόν στην Γ’ Εθνική!

Μετά και από την ήττα στην Αλέξανδρούπολη από την ΑΕ Διδυμοτείχου, με 2-0, η Δόξα Προσκυνητών, υποβιβάστηκε και μαθηματικά πλέον από την Γ’ Εθνική!

Η Δόξα θα επιστρέψει το καλοκαίρι στο τοπικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Θράκης, μετά από δύο συναρπαστικά και αξέχαστα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες και την Γ’ Εθνική. Η πολλή δουλειά, το μεράκι και ο κόπος ποδοσφαιριστών, τεχνικού τιμ και παραγόντων, ανέβασαν την ομάδα πριν από δύο χρόνια στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Την περσινή σεζόν οι Προσκυνητές τερμάτισαν στην 13η θέση της βαθμολογίας, συγκεντρώνοντας συνολικά 25 βαθμούς, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους σχετικά εύκολα. Δυστυχώς φέτος, αν και πάλι πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις η Δόξα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει για ακόμη μία χρονιά την παραμονή της και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Τα περισσότερα εύσημα για όλες αυτές τις στιγμές που έζησε ο σύλλογος, τις επιτυχίες που γνώρισε και το όμορφο αυτό ταξίδι που φτάνει στο τέλος του, θα πρέπει να δοθούν στον Γιώργο Λιάγκη και την διοίκησή του. Σε έναν άνθρωπο που με πολλές θυσίες, “σπαταλώντας” χρόνο από την εργασία του και την οικογένεια του, αλλά και δαπανώντας πολλά λεφτά, κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της ομάδας του χωριού του, καμαρώνοντας την να κατακτά τόσο τοπικούς τίτλους, αλλά κυρίως να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, κόντρα σε ομάδες θρύλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πιο διακεκριμένο, πιθανότατα, άτομο της διοίκησης αυτής, πέραν του προέδρου, ήταν η φιγούρα του “κυρ Γιάννη”. Ο λόγος για τον Γιάννη Τρίχα, που πάντοτε ήταν κοντά στην ομάδα, “πονώντας” την πραγματικά και στήριζε τις αποφάσεις του προέδρου. Έχει βέβαια και την ευκαιρία να καμαρώνει τις προσπάθειες του γιου του, Νίκου Τρίχα, ο οποίος είναι η αγωνιστική σημαία της ομάδας φορώντας εδώ και χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τα επόμενα συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν σε όλους του ποδοσφαιριστές και στους προπονητές της Δόξας. Αρχής γενομένης του Γιάννη Κλειτσιώτη που κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην Γ’ Εθνική, στην συνέχεια στον Γιάννη Πουρλιάκα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στα μέσα της περσινής σεζόν και φέτος είχε καθήκοντα βοηθού προπονητή και τέλος στον Νίκο Μπαχαρίδη τον φετινό κόουτς της Δόξας, που κατάφερε από το καλοκαίρι που ανέλαβε τα καθήκοντά του, να αποδείξει σε όλους, πώς όχι μόνο δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουν την Δόξα ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, αλλά να την σέβονται.

Ο σεβασμός, ο οποίος τελικά κερδήθηκε και αναγνωρίστηκε από πολλούς. Πολλές ήταν οι ομάδες, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, που αναγνωρίζουν τους Προσκυνητές ως μία από τις πιο αξιόλογες ομάδες και της φετινής σεζόν, που δεν της αξίζει η βαθμολογική και μοιραία πλέον, θέση, στην οποία βρίσκεται. Μερικές αδράνειες, λεπτομέρειες, ατυχίες αλλά και..αδικίες, ήταν κάποια από τα “συστατικά” που οδήγησαν στον υποβιβασμό την Δόξα.

Μπορεί το όνειρο της παραμονής στην κατηγορία να έσβησε, όμως τα καθήκοντα και οι στόχοι αυτής της ομάδας για την τρέχουσα σεζόν δεν έχουν τελειώσει. Η Δόξα Προσκυνητών έχει μπροστά της σε δυόμιση εβδομάδες από σήμερα τον μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, στον οποίο θα αντιμετωπίσει την “συμπολίτισσα” Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, με σκοπό να γράψει έναν θετικό επίλογο σε όλο αυτό το ταξίδι, κατακτώντας εν τέλει την κούπα αυτή.

Share it