Search

Στο γυμναστήριο του ΔΠΘ θα μπορούν να αθλούνται πλέον οι δημότες της Αλεξανδρούπολης

Τις εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές του κλειστού γυμναστηρίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του νοσοκομείου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση οι δημότες της Αλεξανδρούπολης για να αθλούνται δωρεάν.

Μέσα από μία προγραμματική σύμβαση, η οποία εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες από το δημοτικό συμβούλιο, οι δύο φορείς θα συνεργαστούν για την υλοποίηση ενός προγράμματος αθλητικών δραστηριοτήτων για τους πολίτες του Δήμου, μέσω των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, αλλά και των αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Τα οφέλη από τη διάθεση του συγκεκριμένου χώρου αναμένεται να είναι τα εξής:

– Η ενίσχυση γενικότερα της ανάπτυξης των αθλητικών συλλόγων της πόλης στον τομέα του αθλητισμού αλλά και η προώθηση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με τη διάθεση σύγχρονων εγκαταστάσεων και υποδομών.

– Η βελτίωση του επιπέδου αθλητικής αντίληψης σε όλες τις βαθμίδες.

– Η ενεργοποίηση και συστηματοποίηση των τοπικών αθλητικών συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου, ώστε και να ικανοποιούνται οι ανάγκες άθλησης αλλά και γενικότερα να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και της υγείας των κατοίκων της πόλης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία έχει διάρκεια ως 31-12-2020, με δυνατότητα παράτασης, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους του γυμναστηρίου, για όλο το χρόνο και τις ημέρες από ∆ευτέρα έως Κυριακή, κατά τις ώρες 10 το πρωί με 8 το βράδυ. Ρητά συμφωνείται ότι το ∆ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα χρησιμοποιεί για δικές του ανάγκες αποκλειστικά τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου κατά τις ώρες 8 με 10 το βράδυ. Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, μετά από έγγραφη συμφωνία των μερών.

Η συντήρηση των εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου θα πραγματοποιείται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του ∆ημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ η καθαριότητα των χώρων θα βαρύνει το ∆ήμο Αλεξανδρούπολης.

Το γυμναστήριο, θα παραμένει κλειστό για χρονικό διάστημα 15 ημερών, τον μήνα Ιούλιο κάθε έτους, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι εργασίες συντήρησης.

Η παραχώρηση αυτή για όλο το χρονικό διάστημα που προβλέπει η Σύμβαση γίνεται με αντάλλαγμα έως του ποσού των 20.0000 € ανά έτος, που θα καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από το ∆ήμο Αλεξανδρούπολης στο ∆ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πηγή: Εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» – Ρεπορτάζ: Κική Ηπειρώτου

Share it