Search

Video: Ένταση στην Βουλή μεταξύ Κασιδιάρη και του Βουλευτή Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά! «Να βγει έξω ο Τούρκος»!!!

Μέχρι τούς διαδρόμους της Βουλής ακούγονταν οι φωνές από το άγριο επεισόδιο που υπήρξε ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε να φωνάζει ότι δεν είναι δυνατόν  να μετέχει στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας ο μουσουλμάνος βουλευτής. «Να βγει έξω ο πράκτορας, να αποχωρήσει ο Τούρκος» ωρυόταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Αφορμή για τον καβγά ήταν η ενημέρωση του Κοινοβουλίου από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, παρουσία του Κυπρίου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρενέβη, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε κλειστές τις κάμερες και να έχουμε μέσα Τούρκο βουλευτή», αναφερόμενος στον Μουσταφά Μουσταφά, θυμίζοντας μάλιστα παλαιότερες δηλώσεις του Ερντογάν ότι έχει 4 Τούρκους βουλευτές στην Ελληνική Βουλή.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ παρενέβη και είπε οτι η Χρυσή Αυγή παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας, πρόσθεσε ότι καμιά κατηγορία δεν υφίσταται, και ζήτησε η αναφορά να διαγραφεί από τα πρακτικά. Συμφώνησε μαζί του και ο Νίκος Ξυδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, οι τόνοι έπεσαν και η επιτροπή επανέλαβε τις εργασίες της.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=HQUWvR8fj9A

Ο Ηλίας Κασιδιαρης και εκτός της αίθουσας της Γερουσίας επέμεινε στα όσα απαράδεκτα είπε μέσα στην αίθουσα.Σε δηλώσεις που έκανε στις κάμερες ανέφερε ότι ουδέποτε οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές διέψευσαν τις δηλώσεις Ερντογάν ότι έχει 4 βουλευτές στη ελληνική βουλή που πρέπει να κάνουν πολλά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που δύο αξιωματικοί κρατούνται στην Τουρκία δεν είναι δυνατόν η επιτροπή εξωτερικών και άμυνας να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και να βρίσκονται μέσα βουλευτές που ο Ερντογάν τους έχει αποκαλέσει Τούρκους.

Ντόρα Μπακογιάννη: Εχει παρατραβήξει η συμπεριφορά τους

Στο επεισόδιο παρενέβη και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας πως «η συμπεριφορά των χρυσαυγιτών έχει παρατραβήξει» και πως «οφείλει ο πρόεδρος της Βουλής να το αντιμετωπίσει θεσμικά». Τόνισε δε «αδιανόητο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αποκαλούνται πράκτορες».

Μάλιστα, λίγο αργότερα, σε δήλωσή της σημείωσε: «Θεωρώ αυτό που έγινε ύβρη για το κοινοβούλιο και για μένα που ήμουν μέσα και το άκουγα. Είμαι 25 χρόνια στην βουλή τέτοιο πράγμα δεν έχει ακουστεί ποτέ. Είναι δυνατόν να κατηγορείται έλληνας βουλευτής για προδοσία μέσα στη Βουλή. Έχουμε πάθει μιθριδατισμό. Δεν γίνεται να λες ένα βουλευτή μέσα στη Βουλή προδότη».

Δανέλλης: Είναι ορκισμένοι εχθοί του κοινοβουλίου

Ο κ Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι σχολίασε μέσα στην Επιτροπή για το επεισόδιο «Απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του ‘90. Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή Δεοντολογίας».
Πηγή:  iefimerida.gr

Share it