Search

Photos: Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον! Όσα ειπώθηκαν στην Περιφερειακή Συνάντηση Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της ΕΠΟ στην Ξάνθη

Στα πλαίσια της περαιτέρω αναβάθμισης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα στα τμήματα υποδομής, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και της γύρω Ενώσεις πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ξάνθη την 2η περιφερειακή συνάντηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Le Chalet με την παρουσία των Προέδρων  Γιώργου Πανίδη της ΕΠΣ Ξάνθης, Μάνου Γαβριηλίδη της ΕΠΣ Θράκης, Χρήστου Καραβασίλη της ΕΠΣ Έβρου, Μιχάλη Παπαδόπουλου της ΕΠΣ Καβάλας και Γιώργου Χατζησαρόγλου της ΕΠΣ Δράμας αλλά και πλήθος κόσμου, παράγοντες και προπονητές ομάδων τόσο της Ξάνθης όσο και των γύρω νομών, όπως και οι Ενωσιακοί τεχνικοί και των πέντε Ενώσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν απο τα στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που βρέθηκαν στην Ξάνθη οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το στρατηγικό πλάνο όσον αφορά τα Grassroots και την προσπάθεια που γίνεται να γίνει άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και βελτίωσης των Ακαδημιών που έθεσε ο  Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ, Μιχάλης Κουτσούρης.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Πριονάς και μίλησε για την Ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου και τα βήματα που έχουν γίνει, αναφέροντας και το σημαντικό γεγονός των κοριτσιών μικρής ηλικίας και τα κίνητρα να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, όπως και την ευκαιρία να βγουν και γυναίκες προπονήτριες.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο βοηθός του Ομοσπονδιακού Μίχαελ Σκίμπε και πρώην Ομοσπονδιακός Ελπίδων, Κώστας Τσάναας, που μίλησε για την δομή των Εθνικών ομάδων, τις αναπτυξιακές διοργανώσεις, και γενικότερα ένα μεγάλο πλαίσια για το πως προτίθεται η Ομοσπονδία να προχωρήσει στο ζήτημα των Εθνικών ομάδων απο της μικρότερες ηλικίες μέχρι το Ανδρικό τα επόμενα χρόνια.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο νέος Τεχνικός Διευθυντής όσον αφορά τις σχολές και την εκπαίδευση των προπονητών ποδοσφαίρου, Μπάμπης Ζελενίτσας που έχοντας στο πάνελ και τον Διευθυντή των σχολών Θωμά Μεταξά, έκαναν ανοιχτό διάλογο για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν προπονητές και παράγοντες με μια ευρεία κουβέντα να ακολουθεί με τους παρευρισκομένους να θέτουν τους προβληματισμούς και τους παρευρισκομένους του πάνελ να απαντούν.

Ενεργό ρόλο στις απαντήσεις πέρα απο τους προαναφερόμενους έπαιξαν και ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Τάκης Παπαχρήστος όπως και ο Υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων, Ζήσης Βρύζας. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως το παρών έδωσε τόσο ο τεχνικός της ΠΑΕ Ξάνθη Μίλαν Ράσταβατς μαζί με τον Τιμ Μάνατζερ της ομάδας Κώστα Τσαλίκη, και σύσσωμο το τεχνικό τιμ  των Ακαδημιών της ομάδας οπού μάλιστα δεξιώθηκαν αμέσως μετά το φινάλε τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου έχοντας αρκετά ενδιαφέρουσα κουβέντα

Η κουβέντα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με σημαντικά ζητήματα να μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου, με άπαντες να φεύγουν απο την εκδήλωση με την ελπίδα πως όσα ενδιαφέροντα  και σημαντικά ειπώθηκαν να γίνουν πράξη έτσι ώστε το Ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα απο παρών να αποκτήσει και ακόμη καλύτερο μέλλον. Άλλωστε η διάθεση απο την Επιτροπή υπάρχει, νέοι άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία μπαίνουν στον χώρο με σκοπό την βελτίωση του και αυτό απο μόνο του φέρνει αισιοδοξία.

Share it