Search

Τεσσάρα παραμονής επί του Ξηροπόταμου για τον Άρη Αβάτου σε ματς με 5 γκολ και 4 κόκκινες!(+pics)

Νίκη που μπορεί να αποβεί καθοριστική στην μάχη της παραμονής σημείωσε ο Άρης Αβάτου που έδειξε στον γήπεδο πως είναι  καλύτερος του Ξηροπόταμου και με τη νίκη με 4-1 έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Στα αρνητικά οι τρείς αποβολές για τους ξανθιώτες ενόψει του αγώνα με την ΑΕΔ.

Η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2′ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Χαριτίδη ο Πάρης Κοτόπουλος με ωραία γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Ξάνθης.

Με την απάντηση των φιλοξενούμενων να έρχεται σχετικά άμεσα, όταν στο 11′ μετά απο ασίστ του Γκόγκα ο Μπερούκας με προβολή κάνει το 1-1. Με τους γηπεδούχους πάντως να προσπαθούν άμεσα να ξαναμπούν μπροστά στο σκορ όμως το σουτ του Κοτόπουλου πέρασε δίπλα απο το δοκάρι του Κιομουρτζή.

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό χωρίς όμως ιδιαίτερες φάσεις, μέχρι τουλάχιστον το 41′ όταν μετά κόρνερ ο Γκέκας πήρε την καρφωτή κεφαλιά με τον Κιομουρτζή να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, κάτι που δεν κατάφερε όμως στο 44′ όταν  ο τερματοφύλακας σταμάτησε το σουτ του Κοτόπουλου με τον Γκέκα όμως να παίρνει το ριμπάουντ και απο κοντά να κάνει το 2-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ξάνθης ήταν πολύ ανώτερη και στο 66′ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων όταν ο μετά την απόκρουση του Κιομουρτζή στην κεφαλιά του Κουτσούμπα ο Κοτόπουλος θα πάρει νέα κεφαλιά κάνοντας το 3-1.

Τα νεύρα “άναψαν” στο 70′ όταν υπήρξε μικρή συμπλοκή διάρκειας τριών λεπτών με ένταση μεταξύ των πάγκων των δύο ομάδων που μεταφέρθηκε και στους παίκτες. Αποτέλεσμα της συμπλοκής την αποβολή ενός μέλους του τεχνικού τιμ απο κάθε ομάδα αλλά και τρεις αποβολές ποδοσφαιριστών, με τον Βουτσινά να αποβάλλεται  απο τον Ξηροπόταμο και τον Λαζαρίδη όπως και τον Κελεσιάδη που ήταν στον πάγκο να βλέπουν την απευθείας κόκκινη του Σερραίου ρέφερι.

Με το παιχνίδι να συνεχίζεται και την κατάσταση να ηρεμεί ο Νίκος Μελισσόπουλος ανετράπη εντός περιοχής στο 78′ με τον Αντώνη Χαριτίδη να ευστοχεί απο τα 11μέτρα και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αβάτου, ολοκληρώθηκε το ματς. Μάλιστα στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Βασίλης Δόντσος απο πλευράς γηπεδούχων, μια κάρτα ωστόσο που την ζητούσε ο παίκτες της ξανθιώτικης ομάδα που είχε συμπληρώσει κάρτες και έτσι με την κόκκινη θα χάσει μόνο το ματς με την ΑΕΔ την ερχόμενη Κυριακή.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης Αβάτου είναι ακόμη πιο κοντά στην παραμονής,  με τον ξανθιώτικο σύλλογο να έχει 28 βαθμούς και τα δύο απο τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια στην Φελώνη. Ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό βρίσκεται ο Ξηροπόταμος που έμεινε στους 21 και έχει μπροστά της το δύσκολο ματς με τον πρωτοπόρο Απόλλων Παραλιμνίου. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πασχάλης Τρακαλιάνης με βοηθούς τους Λάζαρη και Μηναδάκη της ΕΠΣ Σερρών.

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Γκέκας(46′ Μελισσόπουλος Ν.), Κουτίνης(58′ Τουργαίδης), Λαζαρίδης, Χαριτίδης(84′ Ψεμματάς), Κοτόπουλος(80′ Μελισσόπουλος Μ.)

Μ. Αλ. Ξηροπόταμου: Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς, Κονταξής, Καραγιαννίδης, Τσιάρας(75′ Παπίτσας), Βουτσινάς, Καράμπελας(63′ Δημητριάδης), Μπάμπουρας, Γκόγκας, Κουμπρόγλου, Μπερούκας(87′ Καραγκιοζίδης)

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης

Share it