Search

Χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια η Στεφανίδη! Στην 6η θέση η Βούλα Παπαχρήστου

Την πλούσια συλλογή μεταλλίων στις κορυφαίες διοργανώσεις εμπλούτισε η Κατερίνα Στεφανίδη, παίρνοντας την τρίτη θέση με 4.80μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ.

Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών στο αγώνισμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, έμεινε «ζωντανή» με ατσάλινη ψυχραιμία και κατέκτησε παλικαρίσια μια θέση στο βάθρο.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ, με την δεύτερη τα 4,75μ. ενώ στα 4,80μ. -και ενώ βρισκόταν εκτός μεταλλίων- τα βρήκε σκούρα.  Σε εκείνο το σημείο απέδειξε γιατί ανήκει στις κορυφαίες αθλήτριες παγκοσμίως, περνώντας το με ψυχραιμία στην τρίτη προσπάθεια και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της –μέχρι εκείνο το σημείο τρίτης- ΜακΚάρτνεϊ, η Στεφανίδη εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο. Η αλάνθαστη μέχρι εκείνη τη στιγμή Σιντόροβα πέρασε με την πρώτη και τα 4,85μ. αναγκάζοντας τις Στεφανίδη και Μόρις να ανεβάσουν τον πήχη στα 4,90μ., ύψος που δεν κατάφερε να προσπεράσει η Ελληνίδα.

Με την τρίτη θέση σταματάει το τρομερό σερί 19 νικών που διατηρούσε η Κατερίνα Στεφανίδη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αποτελεί το δεύτερο σερί χάλκινο μετάλλιο που κατακτά σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου, μετά από αυτό στο Πόρτλαντ.

Έκτη στο Παγκόσμιο η Βούλα Παπαχρήστου

Την 6η θέση πήρε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε 14,05 στην πρώτη της προσπάθεια αλλά στη συνέχεια μόνο το τρίτο της άλμα ήταν καλό στα 14,01. Η Παπαχρήστου πέρασε ως έκτη στην δεύτερη φάση του τελικού αλλά το τέταρτο άλμα της ήταν στα 13,36 ενώ η τελευταία της προσπάθεια αν και καλή ήταν άκυρη.

Το επίπεδο του αγωνίσματος ήταν ιδιαίτερα υψηλό με τέσσερις αθλήτριες να κάνουν ατομικό ρεκόρ και την Βενεζουελανή Ρόχας να κάνει 14,63 που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Τζαμαϊκανή Ουίλιαμς με επίδοση 14,48 ενώ το χάλκινο η Ισπανίδα Πελετέρο 14,40.

Μάλιστα μετά τον αγώνα η σύζυγος του ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη, δεν έκρυψε την απογοήτευση της. «Προσπάθησα αλλά δεν μου έβγαιναν τα άλματα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έβγαιναν τα άλματα. Οτι και να έκανα, δεν λειτούργησε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, κρίμα γιατί για άλλα ήρθα εδώ» είπε ενώ αναφέρθηκε και στο τελευταίο άλμα που ήταν άκυρο. «Τα έδωσα όλα μήπως ανέβω, αλλά ήμουν άκυρη. Έπρεπε να το κάνω, γιατί δεν είχα καμία σημασία να επαναλάβω ένα άλμα στα 14.00…»

Η τελική κατάταξη στο τριπλούν

1.Ρόχας (Βενεζουέλα)14.63
2.Γουίλιαμς (Τζαμάικα)14.48
3.Πελετέιρο (Ισπανία)14.40
4.Παντουρόιου (Ρουμανία) 14.33
5.Ορτζι (ΗΠΑ)14.31
6.Παπαχρήστου (Ελλάδα)14.05
7.Προκοπένκο ( Ρωσία) 14.05
8.Φράνκλιν (ΗΠΑ), 14.03

Share it