Search

Ανατροπή και νίκη με…buzzer beater απο την Λάρισα κόντρα στην ΑΕΚ!

Το δικαίωμα να ονειρεύεται τον τελικό του Κυπέλλου κέρδισε με το σπαθί της η ΑΕΛ!  Οι παθιασμένοι «βυσσινί» έκαναν κατάθεση ψυχής απέναντι στην ελλιπέστατη και προβληματική ΑΕΚ και την έφεραν τούμπα στις καθυστερήσεις (2-1).

Οι “κιτρινόμαυροι” παρόλο που προηγήθηκαν μ’ ένα γκολ που ξεσήκωσε θύελλα δικαιολογημένων αντιδράσεων (καθώς ξεκίνησε από φάουλ του Μοράν και οριακό οφσάιντ του σκόρερ Μασούντ),  δεν άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων. Έτσι, το γκολ του Ναζλίδη με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και το «χτύπημα» του Κρίζμαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έφεραν τη μεγάλη ανατροπή που τερμάτισε το εντυπωσιακό αήττητο 26 αγώνων των φιλοξενούμενων.

Το σκορ άνοιξε στο 51′ ο Μασούντ σε μία φάση που έγιναν δύο τεράστια διαιτητικά λάθη. Στην αρχή υπήρξε επιθετικό φάουλ του Μοράν στον Γουάλας, που σηκώνει μέχρι και κόκκινη κάρτα, οι παίκτες της Λάρισας σταμάτησαν να παίζουν, η μπάλα έφτασε στον Μασούντ, ο οποίος σκόραρε, ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ.

Στο 57′ ο Ναζλίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Λαμπρόπουλο κι έφερε το ματς στα ίσα. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ πέρασε δύσκολες στιγμές. Η Λάρισα με την βοήθεια της έδρας έχασε ευκαιρίες και είχε δοκάρι με τον Ναζλίδη στο 63′. Βέβαια, η «Ένωση» θα μπορούσε να… κλέψει το παιχνίδι στο 75′ με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μασούντ.

Τελικά, στις καθυστερήσεις του αγώνα αποδόθηκε δικαιοσύνη. Αφού ο Ζαχαριάδης δεν απέβαλλε τον Μασούντ για χτύπημα εκτός φάσης στον Ζίζιτς, ο Κριζμάν στο 92′ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-1 κι έδωσε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόνστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (92′ Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (81′ Λεοζίνιο), Κρίζμαν, Ναζλίδης (86′ Χούμπτσεφ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79′), Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69′ Γαλανόπουλος).

Share it