Search

Με το… ενάμιση πόδι στον τελικό ο ΠΑΟΚ

«Αγκαλιά» με την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε 3-1 στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο στον αποψινό πρώτο ημιτελικό και επί της ουσίας… περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του. Ετσι έφτασε τις 16 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και το μυαλό του στρέφεται στον αγώνα της Τρίπολης που ακολουθεί.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Ουάσινγκτον στο «6» και «8», τον Σαββίδη σε ρόλο οργανωτή, τους Μασούρα, Σπιριντόνοβιτς στα άκρα και τον Γεσίλ προωθημένο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε με τους Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζά, Βιεϊρίνια στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μαουρίσιο, Κάνιας στον άξονα, τον Πέλκα οργανωτή, τους Μακ, Λημνιό στα «φτερά» και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά. Και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν. Εκμεταλλεύτηκαν ότι δεν είχαν παιχνίδι την Κυριακή, άρα τη φρεσκάδα τους, και ανέβασαν τις γραμμές τους πάνω από τη σέντρα. Αυτό το γεγονός σε συνάρτηση με την κακή βραδιά των Μπανανά-Γκιοατά, δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους.
Οι Θεσσαλονικείς μέχρι το 20’ είχαν φτάσει αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ των «κυανέρυθρων» (με κυριότερες μία κεφαλιά και ένα τετ α τετ του Πρίγιοβιτς που έβγαλε ο Κότνικ), αλλά ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μέχρι τότε, του αγώνα, Με τον Σαββίδη στο 13’.
Κάπου εκεί οι «κυανέρυθροι» άρχισαν να ισορροπούν, όμως σε μία αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Μαουρίτσιο στο 24’, κάτι που άλλαξε άρδην τα ψυχολογικά δεδομένα της αναμέτρησης. Πριν… συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Πρίγιοβιτς (34’) με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των παικτών του Λουτσέσκου και πλέον οι Θεσσαλονικείς είχαν αποκτήσει το ξεκάθαρο προβάδισμα. Μάλιστα στάθηκαν και τυχεροί, όταν ο Μασούρας στο 41’ σημάδεψε από κοντά το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Ετσι η ανάπαυλα τους βρήκε μπροστά με αέρα 2 τερμάτων, κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 66% και έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα.

Στο δεύτερο μισό ο Γρηγορίου θέλησε να ανακατέψει, και λογικά, την τράπουλα κάνοντας 2 αλλαγές, σε αντίθεση με τον Ρουμάνο τεχνικό που δεν είχε λόγο να πράξει κάτι ανάλογο. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν εκ νέου με 4-2-3-1, αλλά ο Μασούρας ήταν πλέον στην κορυφή της επίθεσης, ο Παπαγεωργίου στα «φτερά» και ο Σταυρόπουλος στα στόπερ. Αυτό φαίνεται πως ωφέλησε τους γηπεδούχους, που βελτιώθηκαν αρκετά. Πλέον κρατούσαν μπάλα και στο 60’ άγγιξαν εκ νέου το γκολ, με τη διπλή ευκαιρία των Σπιριντόνοβιτς, Παπαγεωργίου.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έκανε διαχείριση του αγώνα, απειλούσε με σουτ (Πέλκας, Κάνιας) και έδειχνε πρόθεση να «σβήσει» το ματς. Με την είσοδο και του Μπραχίμι, ο Πανιώνιος έπαιξε φουλ επίθεση, έστω και αν δεν υπήρχαν πολλές λύσεις, αφού οι Ντουρμισάι, Λάμπρου δεν ήταν διαθέσιμοι και ο Νίλσεν έμεινε εκτός με στομαχικές διαταραχές λίγο πριν τη σέντρα.

Ωστόσο ο Μπίσεσβαρ στο 73’ έδειξε πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι, όταν με ένα συρτό σουτ έστειλε την μπάλα με… μοιρογνωμόνιο στη δεξιά γωνία του Κότνικ. Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, ενώ ο Κότνικ στο 80’ είπε «όχι» στους Μακ, Μπίσεσβαρ, στη διπλή ευκαιρία που απώλεσαν. Οι γηπεδούχοι στο 85’ σημείωσαν το γκολ της τιμής, όταν ο Κόρμπος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ του Μπραχίμι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (46’ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68’ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ (46’ Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μαουρίτσιο (75’ Σάχοβ), Κάνιας, Πέλκας (65’ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (69’ Κουλούρης).

Πηγή: gazzetta.gr

Share it