Search

Παλικαρίσια νίκη με ανατροπή στον Ξηροπόταμο για ΑΕΔ!

Μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε σήμερα επί του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου η ΑΕ Διδυμοτείχου κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για παραμονή στη Γ’ Εθνική.

Οι παίκτες της ΑΕΔ αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, είχαν το καθαρό μυαλό και τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσουν στην ολική ανατροπή και να κατακτήσουν το τρίποντο στο ντέρμπι. Πλέον η υπόθεση παραμονή είναι στο χέρι τους, καθώς αν πάρουν τα επόμενα δύο ματς με Προσκυνητές (εντός) και Άβατο (εκτός) θα είναι πάρα πολύ κοντά στον στόχο τους.

Ο Ξηροπόταμος ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ χάρη σε γκολ του Γκόγκα στο 18′. Ένα λεπτό μετά ο κ. Τελκίνσκι θα αλλάξει τον έναν από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του, περνώντας τον Τζανετάκο στη θέση του Χρίστεφ.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Βούλγαρος προπονητής στην προσπάθεια του να βοηθήσει κι άλλο την ομάδα του θα περάσει τον Εμρέ αντί του Σιμτσάκη. Τελικά η ΑΕΔ θα ισοφαρίσει χάρη σε γκολ του Πετρόπουλου με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παντελίδη με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Οι Εβρίτες έψαξαν το γκολ μέχρι το φινάλε και τελικά δικαιώθηκαν όταν ο Καπετανίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Με αυτό το τρίποντο η θρακιώτικη ομάδα έπιασε τον Ξηροπόταμο στους 21 βαθμούς και στην επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Δόξα Προσκυνητών.

Συνθέσεις:

Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου: Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς, Πετρόπουλος, Γκαρακλίδης, Κυσίδης, Βουτσινάς, Καράμπελας, Μπάμπουρας, Γκόγκας, Κουμπρόγλου, Μπερούκας.

ΑΕ Διδυμοτείχου: Συριτούδης Α., Θάνος (65′ Νικολαΐδης), Παντελίδης, Πατιαλιάκας, Χρίστεφ (19′ Τζανετάκος), Πετρόπουλος, Καπετανίδης, Σιμτσάκης (46′ Εμρέ), Σουλεϊμάν, Γιαννόπουλος (75′ Παπούδης), Ιντζές.

Διαιτητής: Μιχαήλ Μιχούλιας (Μακεδονίας) – Βοηθοί: Τασόπουλος, Μεταξιώτης (Μακεδονίας)

Share it