Search

Δια “πυρός και σιδήρου” πήρε το ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Άρη Αβάτου ο Ορφέας Ξάνθης!(+pics)

Σε ένα ματς γεμάτο ένταση, δύο αποβολές, ακυρωθέν τέρμα, και πολλές διακοπές ο Ορφέας Ξάνθης κατάφερε να κερδίσει το ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Άρη Αβάτου χάρις σε τέρμα του Χρήστου Πασχαλάκη και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα στην μάχη της παραμονής.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με πολλές δυνατές μονομαχίες, και αρκετές διακοπές, σε έαν 45λεπτο χωρίς τρομερή ποιότητα και ελάχιστες στιγμές και για τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Ορφέα ήταν ελαφρώς πιο απειλητική έχοντας δύο σουτ εντός εστίας που σταμάτησαν στον Αμουτζάκη, ενώ και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Ρούφο με κάποια μακρινά σουτ και γεμίσματα χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά απείλησαν με δύο σουτ των Χακή Τζαμπάζ και Πασχαλάκη, με το δεύτερο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Αμουτζάκης. Στο 58′ και ενώ ο Άρης Αβάτου είχε ισορροπήσει, σημειώθηκε η φάση που έκρινε το ματς με τον Πασχαλάκη να βγαίνει μόνος απέναντι στον Αμουτζάκη και με πλασέ να κάνει το 1-0, μια φάση που προκάλεσε την οργή των φιλοξενούμενων και μικρή διακοπή στο ματς καθώς οι παίκτες του Αβάτου διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στην αρχή της φάσης με τον Χίντ Ιμέρ που ήταν εκτεθειμένος σύμφωνα με τον βοηθό Κηλικιώτη να μην μετέχει στην φάση και παρά το μπλοκάρισμα και των παικτών και των δύο ομάδων ο Πασχαλάκης πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα.

Μετά το γκολ ανέβηκε η ένταση του αγώνα με πολλά νεύρα και τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν μπροστά για την ισοφάριση. Στο 78′ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου ζητώντας πέναλτι σε πτώση του Κοτόπουλου εντός περιοχής με τον διαιτητή Τσοπουλίδης να δείχνει κίτρινη στον επιθετικό του Ορφέα. Η ένταση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο όταν στο 83′ Ταχτσίδης είδε την απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης, ενώ στο 89′ οι φιλοξενούμενοι εξερράγησαν όταν ακυρώθηκε τέρμα που σημείωσαν. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ομάδα του Αβάτου είδε και δεύτερο παίκτη της να αποχωρεί με κόκκινη, με τον Ευθυμιάδη να βλέπει δεύτερη κίτρινη, ενώ στην εκπνοή ο Ορφέας άγγιξε και δεύτερο γκολ όμως ο Μουμίνογλου αστόχησε απο πλεονεκτική θέση.

Με αυτή τη νίκη ο Ορφέας Ξάνθης πιάνει στους 25 βαθμούς τον Άρη Αβάτου, με τον Ορφέα να αγωνίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στις Σέρρες κόντρα στον πρωτοπόρο Απόλλων Παραλιμνίου και τον Άρη Αβάτου να έχει μπροστά της τον “τελικό” με Ξηροπόταμο στην Φελώνη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Δημήτρη Κηλικιώτη της ΕΠΣ Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με όλη αυτή την ένταση που υπήρξε κρατήθηκαν περίπου 15 λεπτά καθυστερησέων.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Τορομανίδης(90+ Ζιγκολάρι), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Χίντ Ιμέρ, Ξαντινίδης(82′ Κατρανίτσας), Καραγκιόζης Γ.(70′ Μουμίνογλου), Πασχαλάκης(90+ Χατζηπαππάς)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Κούτρας(85′ Βαφειάδης), Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης(66′ Κοτόπουλος), Κουτσούμπας, Δόντσος, Γκέκας(57′ Ταχτσίδης), Ευθυμιάδης, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Σαρηγιαννίδης

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ του ξανθιώτικου ντέρμπι της Γ’ Εθνικής

Share it