Search

Νέα seatrac για τον Δήμο Αλεξ/πολης

Πρόταση στη νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020” που στοχεύει στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων, θα υποβάλλει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για την προμήθεια νέων συστημάτων seatrac για τις παραλίες του. Σημειώνεται πως πέρσι το καλοκαίρι τοποθετήθηκε το πρώτο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία του ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιώργο Κουκουράβα, ο δήμος θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση για προμήθεια και εγκατάσταση 3 επιπλέον συστημάτων seatrac για τις παραλίες του ΕΟΤ, του Δελφινιού και της Αγίας Παρασκευής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για όλους τους δήμους που θα επιλεγούν, ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος προϋπολογισμός για κάθε σημείο παρέμβασης/παραλία δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 60.000 ευρώ. Το seatrac που υπάρχει ήδη στη δημοτική πλαζ είχε κοστίσει περίπου 35.000 ευρώ.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it