Search

Με Κάστρο στο φινάλε γλίτωσε την ήττα-σοκ απο την Κέρκυρα η Ξάνθη!

Μεγάλη ευκαιρία να παραμείνει σε πλεονεκτική θέση στην μάχη της Ευρώπης έχασε η Ξάνθη που αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Κέρκυρα, με τον βαθμό πάντως όπως πήγε το ματς να κρίνεται θετικός μια και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο φινάλε.

Η ομάδα της Ξάνθης παρότι μπήκε πολύ ευδιάθετα στο πρώτο δεκάλεπτο, απείλησε δύο φορές με φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς και χαμένο τετ-α-τετ του Γέντρισεκ, όμως μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς είχε περισσότερο μάχες κέντρου με το 0-0 να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος και πάνω που η Ξάνθη έδειχνε να ελέγχει οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τα βροχερά Πηγάδια, όταν στο 64′ ο Ντένις Εμπσάιτ θα πάρει το ριμπάουτ απο την απόκρουση του Ζίβκοβιτς στην προβολή του και απο κοντά έκανε το 0-1, σε μια φάση πάντως  που ξεκινά απο οφσάιντ.

Οι ξανθιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και με την είσοδο του Κάστρο έγιναν πιο επιθετικοί είχαν καλές στιγμές με Γέντρισεκ και Κάστρο, και στο 93′ ο Αργεντίνος θα εκμεταλλευτεί την εξαιρετική σέντρα του Τριάδη και με κεφαλιά γλίτωσε την ομάδα της Ξάνθης απο την ήττα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ξάνθη φτάνει τους 29 βαθμούς και μένει μόνη στην πέμπτη θέση, με αγώνα περισσότερο βέβαια απο Πανιώνιο που υποδέχεται την Λαμία και Αστέρα που παίζει στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ, και πλέον στρέφει την προσοχή της στην δύσκολη έξοδο στην Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας). Βοηθοί του είναι οι: Γιώργος Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Γιώργος Κουντουρέλης (Αθηνών). Τέταρτος είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Κίκε(63′ Τριάδης), Μπρίτο(54′ Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς(71′ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν(85′ Μυτίδης), Ρόλε(89′ Γκράσι), Γεωργίου(73′ Αρτυματάς), Παμλίδης.

Share it