Search

Πήρε το ντέρμπι το Δημοκρίτειο, παράπονα απ’ τη διαιτησία οι Κύκλωπες

Το Δημοκρίτειο Κομοτηνής ήταν η νικήτρια ομάδα στο θρακιώτικο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α2 κατηγορίας χάντμπολ με τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στον Έβρο, επικρατώντας 26-17.

Σε ένα  πραγματικό ντέρμπι με πολλά νεύρα, ένταση, μία αποβολή για τις φιλοξενούμενες και δύο τραυματισμούς για τη γηπεδούχο ομάδα, το Δημοκρίτειο πήρε τους 2 βαθμούς της νίκης και έπιασε την Προσοτσάνη στη 2η θέση με 8.

Το Δημοκρίτειο έχοντας σε εξαιρετική μέρα την Σαρνταρίδου που πέτυχε 7 γκολ και οδήγησε την ομάδα της στο σκοράρισμα, αλλά και τις Παπαδοπούλου & Δελέμ που ακολούθησαν με 6, έφτασε σε μία δίκαιη νίκη.

Η ομάδα της Αλεξ/πολης είχε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση χάνοντας αρκετές επιθέσεις. Θέματα υπήρχαν και στην άμυνα, με τις αθλήτριες της ομάδας της Ροδόπης να φτάνουν σε αρκετά εύκολα τέρματα. Για τους Κύκλωπες ξεχώρισε η Σμαρλαμάκη με 8 γκολ.

Τα πράγματα βέβαια στην αρχή του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετικά, με τους Κύκλωπες να έχουν το πάνω χέρι στα πρώτα 20 λεπτά. Από εκεί και πέρα όμως το Δημοκρίτειο πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το φινάλε (στην παραπάνω φωτογραφία ο προπονητής των Κυκλώπων Άκης Χαραλαμπίδης δίνει οδηγίες στις παίκτριες του από την κερκίδα καθώς δεν του επιτρεπόταν να κάτσει στον πάγκο).

Το δυσάρεστο της ημέρας ήταν οι δύο τραυματισμοί παικτριών των Κυκλώπων και συγκεκριμένα των Νικόλοβα & Χωρινού. Ο τραυματισμός της δεύτερης μάλιστα ήταν πιο σοβαρός με αποτέλεσμα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Αποβλήθηκε για το φάουλ που προκάλεσε τον τραυματισμό της Νικόλοβα η Κατσιμού με τρίτη δίλεπτη.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως στο 41:38 του ματς υπήρξε μικρή διακοπή καθώς όπως αναφέρεται και στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Απόστολος Βαγγελτζίκας δέχθηκε μπουκάλι από την εξέδρα των φίλων των γηπεδούχων, με την ένταση ευτυχώς να σβήνει σχετικά άμεσα.

Ωστόσο οι ιθύνοντες των Κυκλώπων εξέφρασαν μετά τη λήξη του ματς παράπονα απ’ τη διαιτησία, τα οποία και μετέφεραν στους ρέφερι Βαγγελτζίκη & Παπαδόπουλο.

Τα 5λεπτα: 4-0, 6-3, 8-5, 9-7, 9-10, 10-13 (ημίχρονο), 11-15, 11-16, 12-20, 14-20, 17-22, 17-26 (τελικό)

Κύκλωπες Αλεξ/πολης: Παντίδου, Χαριτίδου, Σμαρλαμάκη 8, Παρασχάκη 1, Νικόλοβα 1, Σαββαλάκη Α., Σαββαλάκη Δ., Σιαρβαρλή, Αυγητίδου, Μιχαηλίδου, Χωρινού 4, Σολακούδη 3, Καλαϊτζή, Βαρσάμη.

Δημοκρίτειο Κομοτηνής (Ιορδάνης Γιαννακού): Παπαδοπούλου 6, Ξιφόνη, Κατσίμου, Βλαχοπούλου, Τσινίκα, Σαρνταρίδου 7, Παναγιωτάκη, Λαμπροπούλου 3, Μαλασούδη, Δαδάκου 1, Τσακούμη, Δελέμ 6, Κροκίδα 1, Αλαζίδου, Στράντζαλη 2.

 

 

Share it