Search

Χαμζά Γιουνές: “Απο τις καλύτερες περίοδους της καριέρας μου στην Ξάνθη”

Με πολυ θερμά λόγια για την πρώην ομάδα του Ξάνθη μίλησε ο επιθετικός της Αλ Αχλί, εδώ και λίγες εβδομάδες, Χαμζά Γιουνές που είχε να πει τα καλύτερα για τους Θρακιώτες αλλά και τον πρώην προπονητή του Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο Γιουνές που είχε αναδειχτή πρώτος σκόρερ της Ξάνθης προ διετής με 19 γκολ σε 26 μάτς, και δεύτερος της Super League, μίλησε στον Χάρη Δημαρά και το radio metropolis 95,5 οπού μίλησε κυρίως για Λουτσέσκου και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για το πρώσοπο του.

Αναλυτικά ο Χαμζά Γιουνές δήλωσε:

Για την Ξάνθη και το αν έχει επαφή με παλιούς του συμπαίκτες στην Ελλάδα:

«Παρακολουθώ την ομάδα της Ξάνθης, είχα κάνει εξαιρετική σεζόν, μου άρεσε πολύ η σεζόν εκείνη και δεν μπορώ να την ξεχάσω. Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου και εύχομαι τα καλύτερα για αυτήν. Ναι, μιλάω με παλιούς μου συμπαίκτες από την Ξάνθη και κρατάω επαφή. Αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσει το ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι, έχω πολύ καλές αναμνήσεις και γιατί να μην τις επαναλάβω».

Για την μεταγραφή του στην Αλ Αχλί: 

«Ήταν εύκολο να έρθουν σε επαφή μαζί μου, διότι έχω έναν νέο συμπαίκτη από την Τυνησία και υπάρχουν και στελέχη στην ομάδα που είναι από την Τυνησία και μπορώ να ότι με έπεισαν να έρθω εδώ».

Για το αν υπήρξαν επαφές με τον ΠΑΟΚ:

«Υπήρξαν φήμες και κάποιες τηλεφωνικές κλήσεις για μένα από τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν δύσκολο να έρθω στον ΠΑΟΚ και έτσι δέχθηκα την προσφορά από το Κατάρ. Δε μίλησα με τον Λουτσέσκου, είχα όμως επαφή με ανθρώπους από το περιβάλλον. Δεν είχα επίσημη προσφορά. Ίσως ο κόουτς με ήθελε, όπως και κάποιοι ακόμη άνθρωποι της ομάδας αλλά δε μίλησα επίσημα».

Για το αν θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ;

«Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αν είχα επίσημη πρόταση φυσικά θα ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη ομάδα, παραδοσιακή δύναμη, είναι πολύ καλός ο προπονητής της, είναι στην κορυφή και πολύ βελτιωμένη. Υπάρχει ποιότητα στην τεχνική ηγεσία και θα ήταν τιμή για μένα να παίξω για τον ΠΑΟΚ».

Για το αν μπορεί να πάρει τον τίτλο και αν μπορεί ο Λουτσέσκου να διαχειριστεί την πίεση:

«Το εύχομαι, υπάρχει ποιότητα, ο Λουτσέσκου είναι ένας πολύ καλός προπονητής και αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δεν έχω παρακολουθήσει ακόμη ολόκληρο παιχνίδι του, παρά μόνο κάποια χάιλαϊτς από τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πάντα έχει πίεση. Ειδικά όταν είσαι στην κορυφή πρέπει να κερδίσεις τα περισσότερα παιχνίδια για να κρατήσεις τις ισορροπίες Η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, όπως και ο προπονητής. Όταν είσαι επαγγελματίες πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου. Ξέρω ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και πρέπει να βοηθήσει σε αυτό και ο κόσμος, αλλά και οι άνθρωποι γύρω του. Η πίεση μπορεί να έχει καλή, αλλά και άσχημη πλευρά. Ελπίζω όμως ότι θα τα καταφέρει και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα».

Share it