Search

Και δεύτερη μύνηση απο την ΠΑΕ Ποντίων προς ΑΕ Ξάνθης, ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΟ!

Σε άλλη μια μήνυση κατά της ΕΠΣ Ξάνθης (και του Προέδρου της κ. Γιώργου Πανίδη), κατά της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, αλλά και κατά της ΕΠΟ (και του Προέδρου της κ. Ευάγγελου Γραμμένου), προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου κ. Μιχάλης Κακουλίδης, αυτή τη φορά, όχι ως πρόσωπο, αλλά με την ιδιότητα του Προέδρου της Πολιτιστικής Αθλητικής Ένωσης Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης, αφού όπως σημειώνει «το συγκεκριμένο θέμα αφορά τον Ποντιακό Ελληνισμό».

«ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ…»

Ειδικότερα, όπως επισήμανε στην «Θ» και στην Thraki.com.gr ο ίδιος, «καταθέσαμε δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ευελπιστώντας ότι σαν Ποντιακός Σύλλογος, θα δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους Πολιτιστικούς Ποντιακούς Αθλητικούς Συλλόγους οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στην περιοχή της Ξάνθης, να πάρουν κάποια θέση. Το να «διαφημίζεις» στο έμβλημά σου, τον δολοφόνο, τον εξολοθρευτή του ποντιακού στοιχείου, τον γενοκτόνο του ποντιακού ελληνισμού Κεμάλ Αττατούρκ, είναι ένα παράπτωμα πολύ μεγάλο, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως από τον αντιρατσιστικό νόμο.

Κάναμε την αρχή και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλοι». «Πιστεύω ότι κανένας Πόντιος, κανένας Ποντιακός Σύλλογος δεν μπορεί να δεχθεί κάποιον μέσα στην περιοχή του να «διαφημίζει» τον σφαγέα των προγόνων του» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αν αυτό το δέχονται, νομίζω ότι δεν είναι άξιοι να λέγονται Πόντιοι».

Πηγή: thraki.com.gr

Share it