Search

Photos: Προηγήθηκε αλλά δεν άντεξε η Α.Ε.Δ. κόντρα στον ανώτερο Α.Ο.Κ.!

Δεν έδωσε συνέχεια στο θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε στις Σέρρες την προηγούμενη βδομάδα η Α.Ε.Διδυμοτείχου, καθώς σήμερα γνώρισε την ήττα απ’ τον ΑΟ Καβάλας παρά το γεγονός πως προηγήθηκε νωρίς και αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους. Η Καβάλα όντας ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού έφερε “τούμπα” το ματς και έφτασε σε μία δίκαιη επικράτηση στο βροχερό Διδυμότειχο.

Με την βροχή να ξεκινά ακριβώς τη στιγμή που οι 22 ποδοσφαιριστές πραγματοποιούσαν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και να μην σταματά καθ’  όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν ήταν λίγοι -τηρουμένων των συνθηκών-  οι θαρραλέοι που έδωσα τον “παρών”  στις εξέδρες του ΔΑΚ Διδυμοτείχου. Η Α.Ε.Δ. μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και βγάζοντας ενέργεια κατάφερε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης παίζοντας κυρίως απ’  τα αριστερά με τους Καζάλα και Σουλεϊμάν. Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν σε γκολ την υπεροχή τους με στατική φάση, όταν ο Σουλεϊμάν με φάουλ έφερε γλυκά την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Καβάλας και ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 12′. Το Διδυμότειχο συνέχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο για λίγα λεπτά ακόμα, αλλά απ’ το 20′  και έπειτα οι “Αργοναύτες” πήραν μέτρα στο γήπεδο και έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Πάλλα στο 16′, Βαλαβανόπουλο στο 30′ και Πάλλα και πάλι στο 36′. Ο Συριτούδης όμως σε όλες τις περιπτώσεις είχε την απάντηση κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Ανέπαφη μέχρι το 41′, όταν ο Παπαδόπουλος με τον ίδιο τρόπο όπως είχε σκοράρει και στο πρώρο ματς μεταξύ των δύο ομάδων -δηλαδή απ’ τα 11 βήματα – έφερε το ματς στα ίσια. Σ’ αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο μια φορά με τον Καπετανίδη, όταν ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΔ πήρε το ριμπάουντ από απομάκρυνση της άμυνας της Καβάλας σε στημένο του Σουλεϊμάν στο 27′.

Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της μετά την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο και ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του Βαλαβανόπουλου στο 63′ σε μια φάση όπου ο Συριτούδης έκανε κακή εκτίμηση. Εντωμεταξυ ο Πάλλας στο 55′ είχε νικηθεί σε ακόμη μια μονομαχια με τον τερματοφύλακα της ΑΕΔ.

Ο Κρίστο Τελκίνσκι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σιμτσακη στη θέση του Σουλεϊμάν (είχε ήδη βγει ο άλλος εξτρέμ, ο Εμρε, με τον Ζαφειρόπουλο να τον αντικαθιστά στην ανάπαυλα) για να δωσει” “πνοή” στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν την ΑΕΔ μακριά απ’ την εστία τους και να μην απειληθούν σημαντικά.

Μολαταύτα, το Διδυμότειχο, με στημένη μπάλα -και παλι- άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το δοκάρι στην προσπάθεια του Χριστεφ του το στέρησε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πετρόπουλος έκανε την κεφαλιά, ο Γιαννόπουλος τη δεύτερη με την μπάλα να περνά πάνω απ το οριζόντιο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κίνδυνος φωτιά στην κόντρα, με το Διδυμότειχο με τον Ζαφειρόπουλο στις καθυστερήσεις να απώλεια την τελευταία του ευκαιρία να κάνει το 2-2.

ΑΕΔ: Συριτούδης Κ., Θάνος, Καζάλας (89′ Νικολαΐδης), Πατιαλιάκας, Χρίστεφ, Πετρόπουλος, Εμρέ (46′ Ζαφειρόπουλος), Αβογιάν, Καπετανίδης, Γιαννόπουλος, Σουλεϊμάν (61′ Σιμτσάκης).

ΑΟΚ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (81′ Παυλίδης), Θωμαΐδης, Αδαμάκης, Πάλλας (90+ Κέρθι), Βαλαβανόπουλος (88′ Ξόμπλιος).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Share it