Search

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ στην πρώτη παρουσία Πανίδη!

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA (ΧέρμπερτΧούμπελ, Ιβάν Βέλα) και του εκπροσώπου τηςUEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλου. Στην συνεδρίαση παρέστη και το νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. κ. Γεώργιος Πανίδης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης.

Η Επιτροπή έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Ενεκρίθη η συμφωνία με τη FootballLeague, στο πλαίσιο όσων υλοποιήθηκαν ήδη με την SuperLeague, προκειμένου η Ομοσπονδία να διευκολύνει οικονομικά στην επίλυση του προβλήματος με τις καταβολές των αμοιβών των διαιτητών των αγώνων της F.L.Η Ε.Π.Ο. θα συνεισφέρει άμεσα τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων του πρώτο διμήνου του πρωταθλήματος και η FootballLeagueθα αποδώσει το ποσό αυτό στο τέλος Φεβρουαρίου 2018.

Ενεκρίθη το αίτημα της FootballLeague για παράταση προθεσμίας για την υποβολή της 1ης φάσης επιτήρησης των ΠΑΕ, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Με πρόταση της Football League,  που ενεκρίθη, η ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ για την περίοδο 2018-2019 είναι η αφαίρεση 3 βαθών, όπως ίσχυε και φέτος.

Παρατείνεται η μεταγραφική περίοδος ελευθέρων/ανέργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έως τις 09 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15.30. Ως ελεύθεροι/άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές λογίζονται όσοι το συμβόλαιό τους έχει λήξει πριν από το τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου. Ως “λήξη” εννοείται η λύση του συμβολαίου είτε μέσω προσφυγής, που έχει τελεσιδικήσει, είτε κοινη συναινέσει, είτε η απλή λήξη ενός συμβολαίου (Κ.Ι.Μ.Π. FIFA, άρθρο 6).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, με τη συμπλήρωση 6 μηνών παρουσίας της Monitoring Committee στην Ελλάδα, παρέδωσε εκ μέρους της στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και την Ε.Ε. υπόμνημα που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και σειρά προτάσεων με στόχο «την βελτίωση των διαδικασιών στα πρότυπα της FIFA και της UEFA».

Στο υπόμνημα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και πρόταση για άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό, ως συνεργάτες του κ. Περέιρα.

Share it