Search

Photos: 50 κλικ απο το πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ξάνθης και τη νίκη του Ορφέα επί της Ασπίδας Ξάνθης

Σκορ πρόκρισης απέκτησε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού αγώνα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ξάνθης, ο Ορφέας που κέρδισε μέσα στο ΔΑΚ την Ασπίδα με 2-0, χάρις σε τέρμα που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτούν της αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του Ορφέα και  να αιφνιδιάσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο, και μάλιστα στο 10′ όταν  μετά απο σέντρ απο τα δεξιά Δογανίδης και Χακή Τζαμπάζ πήδηξαν για κεφαλιά με τον αμυντικό του Ορφέα στην προσπάθεια του να διώξει να στέλνει την μπάλα προς την εστία του όμως ο Ρούφος έδειξε ανατακαλαστικά και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ορφέας ισορρόπησε και μάλιστα κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα όταν μετά απο προσπάθεια του Ξαντινίδη η μπάλα έφτασε στον Γιάννη Καραγκιόζη εντός περιοχής με τον μεσοεπιθετικό του Ορφέα με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 30′ η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά άγγιξε την ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Κοντομιχάλη σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούφου, με την πολύπειρη ομάδα του Ορφέα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα να καταφέρνει να τελειώσει το ημίχρονο με δύο γκολ πλεονέκτημα, όταν στο 43′ ο Κώσας Ξαντινίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με σουτ έκανε το 0-2, σημειώνοντας και το πρώτο του τέρμα με τα “κιτρινόμαυρα” μετά την επιστροφή.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος το δεύτερο δεν είχε ιδιαίτερα πολλές στιγμές, με μονομαχιές στον χώρο του κέντρου και αρκετές αλλαγές και για τις δύο ομάδες, άλλωστε αμφότερες είχαν στο μυαλό τους και τα παιχνίδια της Κυριακής σε Γ’ Εθνική και ΕΠΣ Ξάνθης.

Με το φινάλε του αγώνα πλέον η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα, έχοντας σαφές προβάδισμα για την ρεβάνς της 14ης Φεβρουαρίου στο ΑΟΞ, ενώ η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα με το δεδομένο για την ρεβάνς είναι πως και πάλι η Ασπίδα θα σταθεί αντάξια της μεγάλης ιστορίας της.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Χουσείν Κούλα και Σωκράτη Αγγελόπουλο, ενώ χρέη τετάρτου εκτέλεσε ο Άγγελος Κοτινούδης. Στα θετικά του αγώνα και η μεγάλη προσέλευση που είχε το ΔΑΚ Ξάνθης με το ντέρμπι των “αιωνίων” του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου να προσεγγίζει αρκετό ενδιαφέρον.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης(75′ Νικολούδης), Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς(63′ Ζώτος), Κατσής, Παπαδόπουλος(57′ Γελαδάρης), Τζαρτάκης(62′ Χριστοφορίδης)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Καραγκιόζης Β.(46′ Μαλαδένης), Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Μπουνταγκίδης, Χατζηπαππάς(46′ Τορομανίδης), Μαυρόπουλος, Χίντ Ιμέρ, Καραγκιόζης Γ., Ξαντινίδης(59′ Πασχαλάκης), Μουμίνογλου(75′ Μυγγίδης)

 

Share it