Search

Στις Βρυξέλες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Άρης Πετεινού ενόψει του Sport Erasmus!

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις οδηγίες υλοποίησης του προγράμματος Sport Erasmus και του «FootAPP» βρέθηκε ο Πρόεδρος του Άρη Πετεινού Φίλιππος Παρασταστίδης, όντας μαζί με την ΠΑΕ Ολυμπιακός οι μόνες ομάδες απο την Ελλάδα που εγκρίθικαν να μετέχουν στο πρόγραμμα!

Το πρόγραμμα αφορά την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού συνεργατικού έργου στο άξονα «Προώθηση της εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Η πρόταση της Ακαδημίας του Άρη Πετεινού έχει ως στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα μεθόδων ανάπτυξης των δεξιοτήτων στον αθλητισμό βάσης με έμφαση στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, καθώς και τη δημιουργία μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής δεδομένων και προώθησης αθλητών σε ομάδες υψηλού αθλητικού επιπέδου.

Εταίροι στο πρόγραμμά είναι η ομάδα του Πετεινού ως επικεφαλής οργανισμός, το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο από την Ιταλία και ο Αθλητικός Όμιλος ARDA 1924 από την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη επιτυχόντων φορέων του προγράμματος από ελληνικής πλευράς εγκρίθηκαν τρία μόλις σχέδια, αυτό των Άρη Πετεινού, του Ολυμπιακού και του ΚΕΘΕΑ. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα σχέδια που εγκρίθηκαν στην κατηγορία μας είναι 83.

Η προσπάθεια αυτή του συλλόγου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προγραμματισμού που έχει ως σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη του αθλητισμού βάσης και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Share it