Search

Κατατέθηκε η μήνυση της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου κατά ΑΕΞ, ΕΠΣ και ΕΠΟ!

Μήνυση κατά της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, της ΕΠΣ Ξάνθης και της ΕΠΟ, κατέθεσε χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου.

Μιας ομάδας που έχει «καταστραφεί» μετά τον μηδενισμό της και την επιβολή του προστίμου για την φανέλα που ανέγραφε «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει πολλάκις ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης, Πρόεδρος της ομάδας.

Η «Θ» συνάντησε τον κ. Κακουλίδη, λίγα λεπτά πριν την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, τον οποίο μάλιστα συνόδευαν ξανθιώτες που υποστηρίζουν την κίνησή του αυτή.

«ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΞ, ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ…»

Ο ίδιος ανέφερε ότι «καταθέσαμε μήνυση κατά της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, κατά της ΕΠΣ Ξάνθης για αδιαφορία και αποδοχή των δράσεων της ΑΕΞ και κατά της ΕΠΟ η οποία έχει πάρει έγγραφο από τον Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής Εφέσεων, τον κ. Σκουτέρη και δεν έχει επιληφθεί του θέματος».

«ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;»

Σε ο,τι αφορά τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργο Πανίδη, που είχε αναφέρει ότι για να κινηθεί πρέπει να υπάρχει στα χέρια του έγγραφο, ο κ. Κακουλίδης υπογράμμισε ότι «αυτό δεν ισχύει, διότι στην δική μας περίπτωση κινήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, ο κ. Γαβριηλίδης. Δεν κινήθηκε η ΕΠΟ. Ο ίδιος απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ και η ΕΠΟ του απάντησε με ένα τυποποιημένο έγγραφο στο οποίο ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΠΟ εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, χωρίς να αναφέρει κανονισμούς και αποφάσεις. Απλώς  ανέφερε στο σχετικό έγγραφο, μετά από συνεννόηση, την άποψή του και ουσιαστικά μας εξαφάνισε».

Αναφορικά με το ότι ήρθε μια ομάδα από την Κομοτηνή για να μηνύσει την ΕΠΣ Ξάνθης, την Αθλητική Ένωση Ξάνθης, που φέρει ως έμβλημα το…κόκκινο ρολόι της πλατείας με ώρα θανάτου Κεμάλ Αττατούρκ, καθώς και την ΕΠΟ, ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε από τοπικά σωματεία, ο κ. Κακουλίδης σημείωσε ότι «είναι λογικό, να φοβούνται τα σωματεία εδώ (όπως και σε κάθε ΕΠΣ, κάθε νομού) την διοίκηση, γιατί όπως έχω πει και άλλη φορά, κάποιες διοικήσεις, αλλά και η ΕΠΟ, θυμίζουν «συμμορία». Το ένα στέλεχος «σκεπάζει» και καλύπτει το άλλο, με αποτέλεσμα όλοι μαζί δεμένοι να επιβάλλουν αυτό που θέλουν. Δεν υπάρχει αξιοκρατία στο ποδόσφαιρο. Για αυτό και προσφεύγουμε στην ποινική δικαιοσύνη».

«ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ, ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…»

«Η δική μας τιμωρία, ήταν η αφορμή. Πιστεύω ότι έπρεπε εδώ και καιρό να δραστηριοποιηθούν κάποιοι φορείς, έτσι ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν αυτήν την δράση (σ.σ. της ΑΕΞ) γιατί μπορεί τώρα να μην φαίνεται, σε μερικά χρόνια όμως, μπορεί να αποδειχθεί πάρα πολύ εχθρική για τον τόπο μας. Επίσης ο αντιρατσιστικός νόμος που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ξεκάθαρος σε σχέση με την Γενοκτονία των Ποντίων. Από την στιγμή που η Γενοκτονία έχει αναγνωρισθεί επίσημα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τιμάται ως Γενοκτονία, δεν μπορεί κανένα σωματείο, κανένας φορέας ή κανένας μεμονωμένος άνθρωπος να τιμά τον άνθρωπο ο οποίος ενήργησε και έγινε η Γενοκτονία, τον Κεμάλ Αττατούρκ» επισήμανε επίσης ο κ. Κακουλίδης, σημειώνοντας ότι «το 09.05 είναι η εθνική ώρα Τουρκίας, είναι η ώρα που πέθανε ο σφαγέας του Ποντιακού Ελληνισμού. Με αυτό το έμβλημα σημαίνει ότι εξυμνείς τον γενοκτόνο και αυτό καταδικάζεται ποινικά από το ελληνικό κράτος. Για αυτό ήρθαμε να καταθέσουμε την μήνυση, για να ασχοληθεί επιτέλους η δικαστική αρχή με αυτό το θέμα, να καλέσει τους υπεύθυνους και να τους καταλογίσει τις συνέπειες».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο «ΑΓΩΝΑΣ» ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ

Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ
Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Τέλος σε ο,τι αφορά την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου και τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα, ο πρόεδρος της τόνισε ότι «σε αγωνιστική δράση δεν υπάρχουμε πλέον. Είμαστε εξοντωμένοι από το τοπικό ποδόσφαιρο. Κάναμε αίτηση να μείνουν όλα τα παιδιά μας ελεύθερα από την ΠΑΕ για να παίξουν μπάλα σε άλλες τοπικές ομάδες. Εμείς όμως το θέμα δεν το παρατούμε. Μέχρι τώρα υπήρχε μια πίεση από τα αθλητικά καταστατικά. Όποια ομάδα προσφεύγει σε ποινικά δικαστήρια, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Αυτό δεν μπορούσαμε λοιπόν να το κάνουμε μέχρι τώρα. Από την στιγμή όμως που μας απέβαλλαν, είμαστε ελεύθεροι να προσφύγουμε στα ποινικά δικαστήρια και ξεκινήσαμε από εδώ την μάχη, από την Ξάνθη, για να βρούμε την ισονομία και την ισοπολιτεία την δική μας και έπειτα ο Νομικός Σύμβουλός μας έχει εντολή να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια που εδρεύουν στην Γενεύη, ευελπιστώντας να τύχουμε αντικειμενικής δικαιοσύνης».

Πηγή: www.thraki.com.gr

Share it