Search

Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή κόντρα στον Λεβαδειακό για την Ξάνθη που έπιασε πεντάδα!(+pics)

Πραγματοποιόντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να κερδίσει με 2-1 τον Λεβαδειακό, με τέρματα των Ντε Λούκας και Φασίδη. Στα σημαντικά της αναμέτρησης και η επανεμφάνιση του Αρμίντο Μπρίτο που αποθεώθηκε απο τους φίλους της Ξάνθης.

Στο πρώτο μέρος και ενώ η Ξάνθη είχε μπει ελαφρώς καλύτερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και κόντρα στην ροή του αγώνα στο 30′ να πάρουν το προβάδισμα με τον Γιουσούφ να βγαίνει στην πλάτη της ξανθιώτικης άμυνας και να νικά τον Ζίβκοβιτς για το 0-1. Μάλιστα ένα λεπτό πριν το γκολ η Ξάνθη είχε μεγάλη φάση με τον Γέντρισεκ να αστοχεί εντός περιοχής. Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τον Λεβαδειακό να κρατά με άνεση το προβάδισμα.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε φουριόζα και επέβαλε πλήρος τον ρυθμό της καταφέρνοντας σε σύντομο διάστημα να γυρίσει το ματς. Αρχικά στο 57′ ο Πάμπλο Ντε Λούκας θα πάρει το ριμπάουντ απο το διώξιμο του Τριποτσέρη και με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 1-1.

Ενώ στο 63′ μετά απο πολύ ωραία ενέργεια του Ντουρίτσκοβιτς απο τα δεξιά ο Βασίλης Φασίδης με προβολή θα νικήσει τον Επασί για το 2-1, για τους Θρακιώτες που πανηγυρίστηκε έξαλλα απο συμπαίκτες και κόσμο.

Μετά το 2-1 η Ξάνθη πίεσε και για τρίτο αλλά όσο περνούσε η ώρα και αυτό δεν ερχόταν η ομάδα της Θράκης έκανε διαχείριση του αγώνα έχοντας την κατοχή και κρατώντας μακριά απο την εστία του Ζίβκοβίτς τον ακίνδυνο Λεβαδειακό.

Με αυτή τη νίκη η Ξάνθη έφτασε τους 27 βαθμούς πιάνοντας στην πέμπτη θέση τον Πανιώνιο, υπερτερώντας στην ισοβαθμία, και με τον Αστέρα να παίζει αυτή την ώρα με τον Ολυμπιακό,  με τους Ξανθιώτες να πιάνουν πεντάδα και  το παιχνίδι που ακολουθεί στην Τρίπολη να είναι απο τα πλέον κομβικά για την μάχη της Ευρώπης

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας(69′ Καμαρά), Τριάδης(46′ Φασίδης), Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Κίκε(79′ Μπρίτο), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά.

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Μπελγκαζουανί(73′ Σαβαντογκό), Ντιόγκο, Σουμπίνιο, Νιάσε, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μητρόπουλος(85′ Καλτσάς), Τριποτσέρης.

Share it