Search

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην Αλεξανδρούπολη οι προκριματικοί αγώνες της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό!

Μια πραγματικά σπουδαία είδηση επεφύλασσε η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Γιώργου Καραμπέτσου στον Έβρο.

Σύμφωνα με αποκλειστική του δήλωση στο SportsAddict.gr και στον Γιώργο Πανταζίδη, η Εθνική Ελλάδας Ανδρών το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξαναβρεθεί στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, αλλά θα δώσει και δύο επίσημους αγώνες κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ.

Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη που ξαναφέρνει και πάλι στο πανελλήνιο επίκεντρο τον Έβρο αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα θα χτυπά εδώ, η «καρδιά» του ελληνικού βόλεϊ. Και αν δεν κάνουμε μεγάλο λάθος, σε επίπεδο εθνικής ανδρών, το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα θα δώσει επίσημους αγώνες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Ο κ. Καραμπέτσος βρέθηκε για δύο ημέρες στην περιοχή της Θράκης, επισκέφθηκε πόλεις της, είδε ανθρώπους του αθλήματος και το Σουφλί όπου διεξαγόταν η συγκεντρωτική προπόνηση της Προεθνικής Παμπαίδων, ενώ το πρωί της Κυριακής ήταν, παρουσία και του τεχνικού διευθυντή της ΕΟΠΕ Περικλή Μπακοδήμου, το κεντρικό πρόσωπο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ προσπάθησε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των εκπροσώπων των σωματείων, χωρίς υπεκφυγές, ερωτήσεις που επικεντρώθηκαν στο οικονομικό. «Αγκάθι» το οποίο ταλανίζει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και την εμποδίζει να υλοποιήσει όλα αυτά που επιθυμεί και σχεδιάζει. «Εγώ θα σας λέω αλήθειες και πρέπει να ξέρετε ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στο οικονομικό κομμάτι, απόρροια των όσων έγιναν από το 2008 και μετά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε…» ήταν το μήνυμά του.

 

Κατά την αποχώρησή του, ο κ. Καραμπέτσος μίλησε στο μικρόφωνο του SportsAddict, του μοναδικού μέσου ενημέρωσης που παραβρέθηκε στην ΓΣ της Ένωσης και σας μεταφέρει τα λόγια του:

«Η αγάπη μου για τη Θράκη είναι γνωστή εδώ και 30 χρόνια που την επισκέπτομαι. Για αυτό και η τοπική Ένωση ήταν η πρώτη που επισκέφθηκα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στην προεδρία της Ομοσπονδίας. Βλέπω ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στην περιοχή με την συμμετοχή και της Ένωσης. Εμείς σαν ΕΟΠΕ βοηθάμε επικουρικά με προπονητές, με υλικό όπου και όπως μπορούμε για να καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε αγωνιστικά το άθλημα μια ώρα αρχύτερα».

Κατά τη συζήτησή σας με τα σωματεία εστιάσατε στο οικονομικό. Είναι όντως τόσοι η δύσκολη κ κατάσταση;

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στον οικονομικό τομέα και στους ανθρώπους των σωματείων δεν μπορούσαμε να κρύψουμε την αλήθεια, ούτε θέλαμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Ευελπιστούμε μέχρι το 2020, να μας έχει πρώτα ο Θεός καλά, που λήγει η θητεία μας, να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι και να πάμε το βόλεϊ ένα βήμα πιο μπροστά».

Η περιοχή αγαπά το άθλημα, τι μηνύματα μπορείτε να δώσετε στον κόσμο; Θα ξαναδούμε την Εθνική Ελλάδας ξανά στα μέρη μας;

«Με τη βοήθεια της Ένωσης και του Εβρίτη μέλους του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ κου Τελόπουλου ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος και με σημαντικό ρόλο, αλλά και του τιμ μάνατζερ των Εθνικών ομάδων του Μάριου Γκιούρδα (ο Μάριος είναι και κουμπάρος του προέδρου) κατά πάσα πιθανότητα – είμαστε στο στάδιο των τελικών συμφωνιών με τους υπευθύνους – πάλι η προετοιμασία της Εθνικής θα γίνει εδώ, για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τα δύο επίσημα παιχνίδια θα διεξαχθούν εδώ στην Αλεξανδρούπολη, το πρώτο 15 Αυγούστου και το δεύτερο μία εβδομάδα αργότερα. Πρόκειται για μονά παιχνίδια με ιδιαίτερη σημασία για την διαδικασία πρόκρισης μας. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Περιφερειάρχη, την τοπική ένωση και τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας στην περιοχή».

Share it