Search

Α’ ΕΠΣ Ξάνθης: Πάτησε κορυφή ο Γιάννης Χριστοφορίδης, οι 15 τοπ σκόρερ και οι καλύτερες επιθέσεις!

Αυλαία είχαμε στον πρώτο γύρο της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, και όπως συμβαίνει και στο πρωτάθλημα έτσι και στους σκόρερ η Ασπίδα έχει τα ηνία με τον Γιάννη Χριστοφορίδη μάλιστα να είναι ο μοναδικός που έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ.

Ο πολύπειρος φορ της Ασπίδας έχοντας εξαιρετικό φίνις στον πρώτο γύρο, όντας βέβαια και ο πιο σταθερός στο σκοράρισμα φορ στην Α’, έφτασε τα 11 γκολ και πήρε βραχεία κεφαλί απο τους έτερους ανταγωνιστές για την ανάδειξη του κορυφαίου σκόρερ.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ταλαντούχος νεαρός φορ του Εχίνου Σπορ Εγιούπ Χατζηχασάνογλου με 9 τέρματα ενώ απο κοντά είναι επίσης οι Τσακιρούδης, Αχμέτογλου και Κριεζής που έχουν απο 8 τέρματα. Βεβαια να σημειώσουμε πως τόσο ο Γιώργος Κριεζής όσο και Τουγκάι  Χότσκα που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά στα 6 τέρμα αποχώρησαν απο την ΕΠΣ Ξάνθης.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο έγκειται στο γεγονός πως στους 14 τοπ σκόρερ βλέπουμε παρουσία 10 ομάδων, μόνο οι Κύρνος, Μάνδρα και ΑΕ Ξάνθης δεν έχουν σκόρερ με 5 τέρματα και άνω. Ενώ απο δύο παίκτες έχουν στους κορυφαίους σκόρερ οι Ασπίδα Ξάνθης, Άρης Πετεινού και Εχίνος Σπορ, ενώ το εντυπωσιακότερο στατιστικό το διαθέτει η Βιστωνίδα που έχει τρεις παίκτες που αμφότεροι έχουν σκοράρει απο πέντε τέρματα!

Κορυφαία επίθεση της κατηγοράις όπως είναι λογικό έχει η πρωταθλήτρια χειμώνα, Ασπίδα Ξάνθης με 33 γκολ, με την Αναγέννηση Θαλασσιάς να ακολουθεί στα 27, τον Άρη Πετεινού στα 25 ενώ την πρώτη πεντάδα με 24 τέρματα κλείνουν οι Αστέρας Μαγικού και Ηρακλής Ζυγού. Εν αντιθέσει με το Νέστο Κύρνο που με μόλις 4 τέρματα ενεργητικό έχει την χειρότερη επίθεση, ενώ η ΑΕ Ξάνθης με τα 8 τέρματα που έχει πετύχει είναι η έτερη ομάδα που δεν κατάφερε ακόμη να πιάσει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Αναλυτικα οι 15 κορυφαίοι σκόρερ της μεγάλης κατηγορίας του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου στο φινάλε του πρώτου μέρους:

11 γκολ: Γιάννης Χριστοφορίδης (Ασπίδα Ξάνθης)

9 γκολ: Εγιούπ Χατζηχασάνογλου (Εχίνος Σπορ)

8 γκολ: Αντώνης Τσακιρούδης(Άρης Πετεινού), Γιώργος Κριεζής(Ηρακλής Ζυγού)*, Αμέτ Αχμέτογλου(Κεντητή)

7 γκολ: Χρήστος Ξανθόπουλος (Αστέρας Μαγικού), Σταύρος Βασιλειάδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς),

6 γκολ: Νίκος Παπαδόπουλος(Ασπίδα Ξάνθης), Τουγκάι Χότσκα(Εχίνος Σπορ)**

5 γκολ: Ανδρέας Δασκαλάκης(Άρης Πετεινού), Παναγιώτης Κατσιλίδης(Απόλλων Ξάνθης), Γιάννης Ντόκο(Άτλας Σελίνου), Γαβριήλ Καμπουρίδης, Μάριος Ξενιτίδης, Βλάσης Μακρίδης(ΑΟ Βιστωνίδα)

*Αποχώρησε απο τον Ζυγό και συνεχίζει στην ΕΠΣ Καβάλας και τον Κεραυνό Πέρνης

** Αποχώρησε απο τον Εχίνο και συνεχίζει σε ομάδα της Κρήτης

Share it