Search

Νίκη με ανατροπή που τον κρατά κοντά στην κορυφή για τον Εθνικό απέναντι στον Ιπποκράτη! (+PHOTOS)

Στο τοπικό ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ο Εθνικός ήταν αυτός που έφυγε ευχαριστημένος απ’ το γήπεδο, αφού πέραν του ότι προσέθεσε τρεις ακόμη βαθμούς στη συγκομιδή του, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα, απαντώντας άμεσα στην ψυχρολουσία του 0-1 με τον Μαρασλή στο 52 (στο ντεμπούτο του με τα χρώματα του Εθνικού) και φτάνοντας στην ανατροπή στο 75 με τον Γκαϊδατζή!

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ο οποίος ειδικά στη γραμμή που είναι απ’ την μεριά της κεντρικής κερκίδας θύμιζε πισίνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπάθησαν να παίξουν -το κατά δύναμιν- ορθολογικά. Ο Εθνικός ήταν ανώτερος σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, έχοντας αναιμική υπεροχή στο α’ μέρος, ενώ στο β’ κατάφερε εκτός απ’ το να ανατρέψει το σκορ να δημιουργήσει αρκετές φάσεις.

Το φιλμ του αγώνα

Α’ Ημίχρονο

11′ Κεφαλιά Γκαβανόζη από κόρνερ, άουτ.

12′ Ο Στεφανίδης εκτελεί το ελεύθερο, η μπάλα δεν βγαίνει απ’ την περιοχή, καθώς κόλλησε στα νερά. Οι αμυντικοί του Ιπποκράτη δεν κινούνται προς την μπάλα, κάτι που έκαναν Γκαϊδατζής και ο τερματοφύλακας του Ιπποκράτη που την διεκδικήσαν, με τον Στεφανίδη να την ακουμπά και τον διαιτητή Παπά να υποδεικνύει λανθασμένα, μετά από “σύσκεψη” με τον βοηθό του Σαμουρκασίδη, έμμεσο. Η ορθή απόφαση θα ήταν ο Παπάς να υποδείξει επανάληψη, καθώς ο κανονισμός αναφέρει, πως αν η μπάλα δεν βγει απ’ την περιοχή “δεν παίζει”.

14′ Δοκάρι απ’ το έμμεσο για τον Εθνικό, με τον Λίτσιο να πιάνει ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

29′ Κεφαλιά του Λίτσιου από κόρνερ, η μπάλα φεύγει άουτ.

36′ Μετά από “αναμπουμπούλα” στα καρέ του Ιπποκράτη, η μπάλα θα στρωθεί στον Γκαβανόζη, ο οποίος απ’ το ύψος του πέναλντι θα σημαδέψει -υπό την πίεση του Μπαρμπαγιάννη-  εκτός εστίας.

42′ Από φάουλ-γέμισμα του Στεφανίδη απ’ τον χώρο του κέντρου, ο Μπαμπλής θα βγει, με τον Πυλούδη να κάνει την προβολή, αλλά τον Λίτσιο να σταματά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Β Ημίχρονο

50′ ΓΚΟΛ για τον Ιπποκράτη! Όλα ξεκίνησαν από φάουλ για την ομάδα του Εθνικού ανάμεσα στο κέντρο και την μεγάλη περιοχή του Ιπποκράτη. Οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν, ο Μακιτσιάν έγινε κάτοχος της μπάλας πίσω απ’ το κέντρο και αφού έκανε μια εξαιρετική κούρσα πολλών μέτρων περνώντας δύο αντιπάλους, πάσαρε στον Τσακανίκα, ο οποίος πλάσαρε σωστά από κοντά τον Μπαμπλή.

53′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό! Άμεση η απάντηση του Εθνικού με τον Μαρασλή από πολύ κοντά να εκμεταλλεύεται ασταθή απόκρουση του Στεφανίδη σε κεφαλιά του προωθημένου Λίτσιου.

57′ Σουτ του Μαρασλή μέσα απ’ την περιοχή μετά από προσπάθεια και γύρισμα του Καρακασίδη, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Στεφανίδη.

63′ Εξαιρετικό κοντρόλ με το τακουνάκι του Καρακασίδη από μακρινή μεταβίβασή, το τελείωμα του όμως, ήταν κακό και εντυπωσιακή απ’ την άλλη η απόκρουση του Στεφανίδη.

65′ Ο Γκαϊδατζής δεν βρίσκει τον Καρακασίδη, με τον Στεφανίδη εξουδετερωμένο.

68 Ο Γκαϊδατζής από πλάγια θέση απ’  το ύψος της μικρής περιοχής, κάνει τον προβολή, ο Στεφανίδης όμως διώχνει σε κόρνερ.

73′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τσακανίκα για μαρκάρισμα στον Ράλλη. την πρώτη την είχε δεχτεί στον πανηγυρισμό του γκολ, όταν έβγαλε τη φανέλα.

74′ Εκτελεί το φάουλ ο Ράλλης, αναμπουμπούλα στα καρέ του ιπποκράτη, βγαίνει και μαζεύει ο Στεφανίδης.

76′ ΓΚΟΛ και ανατροπή για τον Εθνικό! Ο Δορουγιδένης βγάζει τη σέντρα από δεξιά, ο Γκαϊδατζής πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στον Καρακασίδη, ο οποίος στρώνει εκ νέου στον Γκαϊδατζή, που με κεφαλιά “ψαράκι” βάζει μπροστά τον Εθνικό.

87′ Μακρινό απευθείας φάουλ του Λίτσιου στην αγκαλιά του Στεφανίδη.

90+ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό! Ο Δεδελούδης που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, με πλασέ μέσα απ’ την περιοχή διαμορφώνει το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 

Εθνικός Αλεξ/πολης (Παπαράδης-Φλώρος): Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Ράλλης, Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης, Γκαβανόζης, Κούπας, Γκαϊδατζης, Καρακασίδης, Μαρασλής.

ΑΟ Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (Τσιομλεκίδης):  Στεφανίδης Μ., Καρασερίδης, Τηλέγραφος, Στεφανίδης Κ., Μπαρμπαγιάννης, Μαμρικισβίλι, Μακιτσιάν, Γαλανός, Τσακανίκας, Πυλούδης, Στεφανίδης Η.

Διαιτητής: Παπάς

Βοηθοί: Τερζόπουλος, Σαμουρκασίδης

Share it