Search

Ήττα στις λεπτομέρειες για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης σ’ ένα συναρπαστικό ντέρμπι κορυφής!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας δύο και πλέον ωρών, η Νίκη γνώρισε εντός έδρας ήττα από την πρωτοπόρο Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου στο ντέρμπι κορυφής της Α2 γυναικών.  Οι μεγάλες μάχες, οι ανατροπές, τα πέντε σετ και η αμφίρροπη εξέλιξή που έκρινε το αποτέλεσμα στις λεπτομέρειες, δικαιολόγησαν απόλυτα το χαρακτήρα του.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε υπό συνθήκες να ήταν αυτή νικήτρια αλλά οι ατυχίες, οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του αγώνα και τα αρκετά σκαμπανεβάσματα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης η οποία όταν βρήκε ρυθμό ήταν εξαιρετική, με αθλήτριες έμπειρες που πάλευαν τον κάθε πόντο και δούλεψαν στην τακτική με τον προπονητή τους.

Η Νίκη πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα και ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς επικρατώντας με 25-22. Με κεκτημένη ταχύτητα και χωρίς λάθη, με πίεση στο σερβίς κάτι που οδήγησε λάθη στην αντίπαλη υποδοχή και αποτελεσματικό μπλοκ, τα κορίτσια του Γιάννη Ανδρεάδη είχαν σταθερά το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του β΄σετ και έφτασαν να προηγούνται έως και 22-16. Στο σημείο εκείνο όμως υπέστησαν ένα … μπλακ άουτ , η εικόνα αντιστράφηκε και η Νέα Γενεά ξαναμπήκε στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας αρχικά σε 24-24 και μετά από εξέλιξη θρίλερ ισοφάρισε 1-1 σετ με 27-29.

Απίθανο σετ ήταν και το τρίτο με απίστευτη εξέλιξη. Η Νίκη ήταν τραγική στο… πρώτο μισό του με τις φιλοξενούμενες να έχουν την απόλυτη υπεροχή. Έφτασαν μάλιστα να προηγούνται 3-10 και 12-20 . Κάπου εκεί όμως είχαμε ένα dejavu … από την ανάποδη. Το σερβίς της Νίκης πήρε «φωτιά», υποδοχή δεν έβγαινε με τίποτα από την απέναντι πλευρά και με απροσπέλαστο μπλοκ και σωρεία αμυντικών προσπαθειών, πέτυχε ένα εκπληκτικό σερί 13-1! Το 25-21 και το 2-1 σετ υπέρ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης έδωσε άλλον αέρα στο παιχνίδι.

Ωστόσο αντί να αξιοποιήσει το προβάδισμα, αγωνιστικό και ψυχολογικό, η Νίκη υποχώρησε. Έχοντας στον πάγκο με πάγο στο πόδι της την Εύα Νικολαΐδου και την Βάσω Καράμπαλη επίσης με ενοχλήσεις, είχε την Μαρία Χατζηνικολάου για διαγώνιο αλλά η Νέα Γενιά είχε περισσότερες λύσεις και λιγότερα λάθη, ήταν περισσότερο αποτελεσματική για να της δώσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να οδηγήσει τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Σα να μην έφτανε αυτό , η βασική πασαδόρος Σιούγγαρη αποχώρησε με έντονους πόντους στη μέση, την αντικατέστησε η Έλενα Τζήλλα η οποία είχε θετική απόδοση αλλά η Νίκη βρέθηκε πίσω με 4-8. Έκανε την τελική προσπάθεια αντεπίθεσης ισοφάρισε 11-11 αλλά χωρίς περαιτέρω συνέχεια. Η πρωτοπόρος ομάδα του ομίλου πανηγύρισε τη νίκη με 12-15 και 2-3 σετ.

Τα σετ: 25-22, 27-29, 25-21, 22-25, 12-15

Η σύνθεση της Νίκης: Σιούγγαρη, Χατζηνικολάου, Καρακύκλα, Νικολαίδου, Παρισάκη, Καράμπαλη, λίμπερο Καλογεροπούλου, (Ζυγερίδου, Παπάζογλου, Τζήλλα, λιμπερο-Σιδερίδου)

Share it