Search

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Ορέστης αποκλείοντας την ΑΕΔ!

Ο Ορέστης Ορεστιάδας ήταν ο μεγάλος νικητής στον 1ο ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου, καθώς επικράτησε 1-0 της ΑΕ Διδυμοτείχου και προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού.

Σκόρερ για την ομάδα του Χρήστου Χρηστούδη ήταν ο Ζότεφ. Στο 60′ ο Βούλγαρος παίκτης του Ορέστη εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή και έφυγε μέσα από τα χέρια του γκολκίπερ της ΑΕΔ Άγγελου Συριτούδη καταλήγοντας στα δίχτυα.

Έτσι, η περσινή κυπελλούχος ΑΕΔ δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ από την άλλη ο Ορέστης θα έχει την ευκαιρία να πάρει για 11η φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Η ομάδα της Ορεστιάδας έχει βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου 19 φορές (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα του Έβρου) και το έχει πάρει τις 10, όντας έτσι ο σύλλογος με τα περισσότερες κατακτήσεις στον θεσμό.

Η τελευταία φορά που ο Ορέστης βρέθηκε στον τελικό ήταν το 2014 όταν και είχε ηττηθεί 1-0 από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Για να βρούμε πότε κατέκτησε για τελευταία φορά η ομάδα της Ορεστιάδας το Κύπελλο θα πρέπει να πάμε πίσω στο 2004, όταν και πάλι με αντίπαλο τον Εθνικό επικράτησε 3-1 στην παράταση μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Αυτή τη φορά αντίπαλος των δευτεραθλητών Έβρου θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Θράκη Φερών – Νίψα.

Share it