Search

Αντίο δάσκαλε…

Μια από τις πλέον αγαπητές και γνώριμες μορφές της Αλεξανδρούπολης δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ο δάσκαλος Χρήστος Καπετανίδης απεβίωσε αιφνιδίως και αύριο το μεσημέρι (3.30) στον Άγιο Νικόλαο συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο. Μια στιγμή δύσκολη…

Αλήθεια, και ποιος δεν τον γνώριζε, ποιος δεν είχε κάποιο καλό λόγο να πει; Ευγενής, προσηνής, αγαπητός στα παιδιά ως δάσκαλος, άνθρωπος του αθλητισμού, αγαπούσε τα γήπεδα, τον στίβο, το ποδόσφαιρο, τον Εθνικό του, διετέλεσε παράγοντας διοικητικός πέρα από αθλητής του. Μεταξύ άλλων, υπήρξε και πρόεδρος στον Σύλλογο φίλων καρδιοχειρουργικής «Γαληνός».

Ο κ. Θόδωρος Ορδουμποζάνης, ιστορικός αναλυτής, συγγραφέας και ένας από τους πιο παλαιούς Αλεξανδρουπολίτες που τον έζησε από κοντά, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο το οποίο και παραθέτουμε:

«Το τηλεφώνημα με σόκαρε …. Έφυγε ξαφνικά ο Χρήστος… μου είπανε.. Στενός φίλος από τα παλιά, συνεργάτη στον Σύλλογο φίλων καρδιοχειρουργικής και διάδοχός μου στην Προεδρία, αδελφός, δάσκαλος, αθλητής, σύζυγος, πατέρας…. Και τι δεν ήτανε.. Μα πάνω απ΄ όλα μεγάλη ψυχή…

Και τι να γράψεις τώρα… 

Αλλά να, τα κατάφερε να φύγει κι αυτός ξαφνικά και να μας αφήσει όλο και πιο λίγους.

Λίγα και τα λόγια… Τι να λες τώρα… τι να πεις μετά, ότι ο Χρήστος ήταν…… 

Χίλια «ήταν», μα πάνω απ΄ όλα ήταν φίλος και αδελφός… 

Αλλά τι να το κάνεις;

Μέτρα πόσοι φίλοι μας άφησαν ρε Χρήστο… και πήγες και εσύ από την άλλη μεριά…

Δεν πρόλαβες ούτε να μας αποχαιρετήσεις…. όταν το πρωί πίναμε καφέ. 

Εδώ Χρήστο δυστυχώς τελείωσαν όλα… 

Έτρεχες να σώσεις τους άλλους… και άφησες τον εαυτό σου…

Καλό δρόμο αδελφέ και φίλε και καλό παράδεισο… αυτό μονάχα.

Α… και να σε συντροφεύουν όσα έζησες κι όσα ζήσαμε όλοι μαζί στον αγώνα για το στέριωμα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, που είχες αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου.

Καλό ταξίδι Χρήστο… Και κουράγιο στην Σέβη και στα παιδιά σου».

Share it