Ο πρόεδρος του Άρη Αβάτου Ηλίας Κοτόπουλος νέος πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν

Εκλογές στην Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας σε ήπιο κλίμα την περασμένη Παρασκευή και στο αξίωμα του προέδρου αναδείχτηκε ο πρώην αντιπρόεδρος, και o ιδιοκτήτης και Πρόεδρος που άλλαξε το ρου της ιστορίας του Άρη Αβάτου Ηλίας Κοτόπουλος, στη θέση του απερχόμενου προέδρου, Θανάση Βασιλέκα.

Η Ενωση Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας (Holstein Association of Hellas) είναι η πρώτη και μοναδική στη χώρα μας οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας που έχει ως βασικό στόχο τη γενετική βελτίωση της γαλακτοπαραγωγικής φυλής αγελάδων Χολστάϊν και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κτηνοτροφικών μονάδων εκτροφής της. Η Ενωση έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στις άλλες διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας με τη δημιουργία Τοπικών Περιφερειακών Επιτροπών.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των μελών της Ένωσης, το νέο 11μελές Δ.Σ., που θα έχει τριετή θητεία, απαρτίζουν οι:

Ηλίας Κοτόπουλος, Πρόεδρος

Αθανάσιος Τζελέπης, Γενικός Γραμματέας

Κώστας Κεφαλάς, Ταμίας

Χρήστος Βουλγαρίδης, Αντιπρόεδρος

Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

Αντώνης Κούτρας, Μέλος

Κωνσταντίνος Χατζάτογλου, Μέλος

Θεόδωρος Σβεντζίδης, Μέλος

Στυλιανός Χαριζάνης, Μέλος

Θεόδωρος Αδαμάκης, Μέλος

Στέφανος Μπακαρτζάκης, Μέλος

Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι κ. κ. Χρήστος Τσομπάνος και Γεώργιος Κλιάμπας

Η ανακοίνωση της ΕΦΧΕ

Νέος πρόεδρος στην Ε.Φ.Χ.Ε. ο Ξανθιώτης Ηλίας Κοτόπουλος

Εκλογές στην Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας σε ήπιο κλίμα την περασμένη Παρασκευή και στο αξίωμα του προέδρου αναδείχτηκε ο πρώην αντιπρόεδρος, Ηλίας Κοτόπουλος, στη θέση του απερχόμενου προέδρου, Θανάση Βασιλέκα.


Το νέο διοικητικό συμβούλιο, που εκλέχθηκε, έχει ως εξής: Χρήστος Ν. Βουλγαρίδης, αντιπρόεδρος, Κώστας Κεφαλάς, ταμίας, Θανάσης Τζελέπης, γενικός γραμματέας, Θανάσης Παπαπαναγιώτου, αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Αδαμάκης, μέλος, Αντώνης Κούτρας, μέλος, Κωνσταντίνος Χατζάτογλου, μέλος Θεόδωρος Σβεντζίδης, Στέφανος Μπακαρτζάκης, μέλος και Στυλιανός Χαριζάνης, μέλος.

Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι: Χρήστος Τσομπάνος και Γιώργος Κλιάμπας

Εξελεγκτική Επιτροπή: Τατιανός Γεωργακούδης, Χρήστος Αθ. Βουλγαρίδης, Σταύρος Δαργινάκης

Σε δηλώσεις του, μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε., Ηλίας Κοτόπουλος τόνισε ότι η πολιτεία χρειάζεται να δώσει τη δέουσα σημασία στην ελληνική αγελαδοτροφία, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για την αύξηση της παραγωγής, καθώς έχει τελειώσει η διαδικασία των ποσοστώσεων. Ζήτησε  βελτιώσεις στο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, πάταξη των ελληνοποιήσεων, παρεμβάσεις στο θέμα της γενετικής βελτίωσης και κυρίως ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική Αγελαδοτροφία. «Το ζήτημα των capital controls έδειξε ξεκάθαρα πως χρειάζεται πολιτική βούληση για την αυτάρκεια της χώρας σε βασικά είδη τροφίμων. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς ελληνικό αγελαδινό γάλα».

Share it