Search

Το “θαύμα” που αναζητά η Ξάνθη και οι 5 ανάλογες απόπειρες στο παρελθόν!(+video)

Ένα μικρό θαύμα αναζητά το απόγευμα(17:15) η Ξάνθη για να μπορεί να συνεχίσει στον θεσμό του Κυπέλλου και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στον θέσμο, άλλωστε δεν είναι και εύκολο το έργο της να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 απο το AEL FC Arena.

Μάλιστα πέρα απο της πιθανότητες που είναι κόντρα στον ΑΟΞ, η ομάδα της Θράκης καλείται να σπάσει και μια αρνητική παράδοση που έχει στον θεσμό στο ανατρέπει εις βάρος της καταστάσεις ειδικά όταν  στο πρώτο ματς έχει γνωρίσει βαριά ήττα, καθώς δεν  τα έχει καταφέρει σε καμία απο της προηγούμενες 5 απόπειρες της με τον επαναληπτικό να είναι στο σπίτι της.

Πρώτη απόπειρα ήταν την περίοδο 92-93  με την Ξάνθη να χάνει με 2-0 στην Λάρισα, και στην ρεβάνς του ΑΟΞ οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 0-0 με την ΑΕΛ να παίρνει την πρόκριση.

Την περίοδο 1995-96 η Ξάνθη γνωρίζει βαριά ήττα με 3-0 στην Αθήνα απο τον Απόλλωνα και παρά την προσπάθεια της στο γήπεδο του ΑΟΞ και με την βοήθεια του κόσμου της φτάνει στη νίκη όμως το 2-1 δεν ήταν αρκετό.

Μια χρονιά αργότερα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν η Ξάνθη χάνει απο την ΑΕΚ με 5-0 ε την ρεβάνς του ΑΟΞ να μοιάζει τυπική, και μετά απο ένα συναρπαστικό ματς οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 3-3.

Ανάλογης δυσκολίας ήταν και την περίοδο 1998-99 η ανατροπή του σκορ μετά την ήττα στον Πειραία απο τον Ολυμπιακό με 3-1, ωστόσο οι παίκτες του ΑΟΞ πάλεψαν, μόχθησαν, ωστόσο το 1-0 με το οποίο κέρδισαν δεν ήταν αρκετό.

Τελευταία παρόμοια απόπειρα αυτή της περιόδου 2000-2001 η Ξάνθη χάνει με 2-0 στην Τούμπα, όμως παρά την προσπάθεια θα χάσει και  στο ΑΟΞ με 2-1.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως συνήθως η Ξάνθη καλούνταν να ανατρέψει δύσκολα σκορ στο παλιό της γήπεδο, και αυτό που ωστόσο δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς απέναντι στην Λάρισα, αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική τότε, ήταν την περίοδο 2004-2005 η Ξάνθη χάνει με 1-0 στην Λάρισα και στον επαναληπτικό του Arena είχε στηθεί ένα μεγάλο πάρτι απο τους παίκτες της Ξάνθης που κέρδισαν με 4-1 και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκείνη την χρονιά η Ξάνθη χάνει την πρόκριση  στον τελικό απο τον Άρη παρότι είχε κερδίσει στο “Βικελίδης”.

Αναμφισβήτητα το έργο της Ξάνθης είναι πάρα πολύ δύσκολο, απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα που θα κατέβει για να παίξει αμυντικά και να προφυλάξει το σκορ πρόκρισης που κέρδισε απο το πρώτο ματς. Ωστόσο αν η Ξάνθη θέλει να συνεχίσει στον θεσμό θα πρέπει να τα δώσει όλα στο γήπεδο και να κυνηγήσει με κάθε τρόπο έστω και  τις λίγες πιθανότητες που έχει.

Share it