Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Το «Loving Vincent» στον Κινηματογράφο Ηλύσια

Το υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα «Loving Vincent» έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και τον Κινηματογράφο Ηλύσια την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 22:00 & την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 19:30.

Η ταινία δίνει ζωή στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να διηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία. Τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Πολωνίας και της Ελλάδας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή.

Το ίδιο ξεχωριστή, όπως και οι πίνακές του, ήταν η παθιασμένη και κακότυχη ζωή του, και ο μυστηριώδης του θάνατος. Για κανέναν καλλιτέχνη δεν έχουν δημιουργηθεί τόσοι θρύλοι, όσο για τον Βαν Γκογκ. Τον έχουν αποκαλέσει μάρτυρα, λάγνο σάτυρο, τρελό, ιδιοφυΐα και ρέμπελο. Ο αληθινός Βίνσεντ αποκαλύπτεται αμέσως από τις επιστολές του, και γίνεται ακαθόριστος μέσα από τους μύθους και το χρόνο. Ο Βίνσεντ έγραψε στην τελευταία του επιστολή: «Μόνο μέσα από τους πίνακές μας μπορούμε να μιλάμε». Τον πιστεύουμε και θα αφήσουμε τους πίνακες να πουν την αληθινή ιστορία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ.

 

Και στις δύο προβολές θα είναι μαζί μας ο ζωγράφος της ταινίας Μιχάλης Παλαπουίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό την τεχνική της κινούμενης ελαιογραφίας και θα προβάλλει βίντεο με το making of της ταινίας, μετά το τέλος αυτής.

Σκηνοθεσία: Ντορότα Κομπιέλα, Χιου Γουέλτσμαν.

Χαρίζουν τις φωνές τους: Ντάγκλας Μπουθ, Ρόμπερτ Γκούλαζικ, Έλινορ Τόμλινσον, Τζερόμ Φλιν, Σίρσα Ρόναν, Έλεν Μακρόρι.

Extra:

Πριν από το «Loving Vincent» θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία «Αίνιγμα» των Άρη Φατούρου & Αντώνη Ντούσια σε 3D!


Το «Αίνιγμα» είναι μια 10λεπτη εικαστική στερεοσκοπική ταινία εμψύχωσης (animation), εμπνευσμένη από τη ζωγραφική του σπουδαίου Έλληνα υπερρεαλιστή Θεόδωρου Πανταλέων. Η ταινία ανιχνεύει τα όρια σινεμά και ζωγραφικής και αποδεικνύει πως ένας κατεξοχήν εικαστικός κινηματογράφος μπορεί να είναι ελκυστικός και συναρπαστικός.

Share it