Search

Το ξανάκανε η Ξάνθη που με γκολάρα του Μεχία πέτυχε τέταρτο διπλό κερδίζοντας και στην Λαμία!

Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Αλφρέδο Μεχία η Ξάνθη σημείωσε την τέταρτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας και της Λαμίας με 1-0 και μπήκε ξανά σε Ευρωπαϊκή τροχιά

Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς επέστρεψαν στις επιτυχίες στη Super League «Σουρωτή» μετά από τέσσερα παιχνίδια με το τελικό 0-1 να διαμορφώνεται από το 2ο φετινό γκολ του Αλφρέδο Μεχία με την ξανθιώτικη φανέλα.

Στο 25’ ήρθε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των Φθιωτών, με τον Τσούκαλο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Ζίβκοβιτς να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να αποκρούει. Στο 32’ ο Λουσέρο «έστειλε» το μήνυμα στην άμυνα της Λαμίας, περνώντας υπέροχα τον Αναστασιάδη και σεντράροντας, με τον Γέντρισεκ και τον Τριάδη να βρίσκονται σε λάθος θέση και να μην προλαβαίνουν.

Η φάση δεν καρποφόρησε, αλλά ο Μίλαν Ράσταβατς δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ ώρα για να πανηγυρίσει. Στο 34’ ο Μεχία εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή, με τον Μελίσσα να εκτινάσσεται ψηλά δεξιά, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το 0-1! Με το δεύτερο γκολ του μέσου από την Ονδούρα και μάλιστα όπως και στην Κέρκυρα αρκετό για να οδηγήσει σε νίκη, η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα κι έκανε ακόμη ευκολότερο το έργο της στο γήπεδο, που περιείχε αναμονή και προσεκτικές, αλλά επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Λαμία βγήκε με διάθεση να πιέση στον αγωνιστικό χώρο, στο 56′, οι “κυανόλευκοι” είχαν νέα προσπάθεια με τον Ακόστα, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Πίτι στην κίνηση έκανε την προβολή αλλά αστόχησε από καλή θέση εντός περιοχής.  Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αναστασόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με τον τρόπο αυτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στους 21 βαθμούς, σημειώνοντας την 5η φετινή τους επιτυχία, που ταυτόχρονα ήταν η 4η μακριά από την έδρα τους. Ντεμπούτο με την φανέλα της Ξάνθης είχαμε για τον Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Όμο (46′ Αναστασόπουλος), Βάντερσον (77′ Καραγιάννης), Πίτι, Τσούκαλος, Βουό (46′ Ακόστα).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία, Φασίδης (74′ Σιλά), Ντε Λούκας (80′ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Τριάδης (56′ Ντουρίτσκοβιτς), Γέντρισεκ.

Share it