Search

Έτοιμο να λάμψει και στους Άνδρες το νέο αστεράκι του ΑΟΞ! Γνωρίστε τον Οκάν Σουλεϊμάν

Η  συνεχής παραγωγή ταλέντων δεν σταματά ποτέ για την ομάδα της Ξάνθης, που έκανε επαγγελματίες ακόμη δύο «διαμαντάκια» που προέρχονται απο τα τμήματα Υποδομής. Έργο φυσικά της σκληρής δουλειάς που γίνεται στις Υποδομές του συλλόγου που αξίζουν τα credits.

Ένα απο αυτά τα παιδιά είναι και ο 17χρονος(4 Μαρίου 2000) Οκάν Σουλεϊμάν που αποτελεί γέννημα θρέμμα της Ακαδημίας της Ξάνθης, έχοντας περάσει απο όλα τα ηλικιακά στάδια της Ακαδημίας(Κ9, Κ11, Κ13, Κ15 και απο το καλοκαίρι μέλος της Κ20).

Η πρώτη γνωριμία του Οκάν με το ποδόσφαιρο έγινε στην Κ9 του συλλόγου έχοντας ως προπονητή τον Ηλία Καραλίδη, για να περάσει εν συνεχεία απο τα χέρια των Βασίλη Καλαϊτζίδη, Μιχάλη Παπάζογλου, Θεόδωρου Καραγιαννίδη, Κώστα Μπεδρελή και φέτος του Κώστα Προδρομίτη. Με αυτό που συμφωνούν άπαντες είναι τόσο προς το καταπληκτικό του χαρακτήρα και το τρομερό ταλέντο του Σουλεϊμάν που χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται συνεχώς.

Άλλωστε ο Οκάν ποτελεί ένα απο τα «ακατέργαστα διαμάντια» που διαθέτει στην Ακαδημία της η Ξάνθη, με εκπληκτικές χρονιές απο πίσω και ένα ταλέντο που ουκ ολίγες φορές έχει κάνει αρκετούς αντιπάλους να παραμιλούν.  Άλλωστε η φετινή του παρουσία τόσο στα άκρα όσο και πίσω απο τον φορ έχει προσφέρει αρκετές μαγικές στιγμές και με ασίστ και με πολύ όμορφα γκολ στην εξαιρετική πορεία της Κ20 του συλλόγου.

Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει τον “Κριστιάνο Ρονάλντο” της Ξάνθης που αποτελεί και το ίνδαλμα του και λόγω θέσης(δεκάρι και αριστερό χαφ), αν και πολλοί έχουν να λένε πως διαθέτει στοιχεία που θυμίζουν και των πρώην στάρ της Ξάνθης και νυν βοηθό του Ράσταβατς, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Οι δυνατότητες υπάρχουν και πλέον ο ίδιος θα καθορίσει το λαμπρό μέλλον που έχει μπροστά του συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά,, δουλεύοντας πλέον ακόμη περισσότερο.

Αξίζει να τονίσουμε το γεγονός της παρουσίας του στα τμήματα Κ16, Κ17 και Κ19 των Εθνικών ομάδων υπό τις οδηγίες του Βασίλη Γεωργόπουλου και Γιάννη Γκούμα. Ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην παρουσία του και στις Επίλεκτες μεικτές ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης υπό τις οδηγίες του Ενωσιακού τεχνικού Μπάμπη Σπυριδόπουλου.

Ο Οκάν Σουλεϊμάν όπως και ο Κώστας Θυμιάνης(Θυμηθείτε ΕΔΩ) υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα της Ξάνθης, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα συνεχίζει να αγωνίζεται με την φανέλα της Κ20 του συλλόγου και να προπονείται όπως συμβαίνει απο το Νοέμβριο με την Ανδρική ομάδα.

Share it