Search

Οι 17+1 στιγμές των Κυκλώπων από τη χρονιά που έφυγε (+photos)

Επιτυχίες και αποτυχίες, όμορφες και άσχημες στιγμές, περιελάμβανε το 2017 για όλο τον κόσμο.

Η ευχή για το 2018 είναι οι επιτυχίες και οι όμορφες στιγμές να είναι περισσότερες από τις άσχημες.

Το ίδιο εύχονται και στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης που είδαν μέσα στο 2017 την ανδρική ομάδα να πετυχαίνει την παραμονή στην Α2 και τη γυναικεία να μην καταφέρνει να λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου της Α1. Είδαν επίσης τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και την Εθνική Κορασίδων να έρχονται μετά από πρόσκληση τους στην Αλεξανδρούπολη για το τουρνουά «Kiklopaki». Είδαν τον επί πολλά έτη προπονητή τους Χρήστο Ποντισίδη να αποχωρεί από τον σύλλογο. Είδαν τους Beach Boys να αναδεικνύονται εκ νέου πρωταθλητές Ελλάδας στο beach handball.

Το SportsAddict κατέγραψε και σας παρουσιάζει τις 17+1 στιγμές των Κυκλώπων Αλεξ/πολης από τη χρονιά που έφυγε:

1. Το 2017 μπήκε με την γυναικεία ομάδα των Κυκλώπων να γνωρίζει την ήττα από την Πυλαία (στις 8 Ιανουαρίου) και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας (θυμηθείτε εδώ). Για το ματς αυτό ο τότε προπονητής Χρήστος Ποντισίδης κάνει λόγο σε ανάρτηση του στο facebook για ακαταλληλότητα του «Μιχ. Παρασκευόπουλος» και για αντιμετώπιση προς τους Κύκλωπες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας (θυμηθείτε εδώ).

2. Στις 15/01/17 οι Κύκλωπες θα κάνουν το μεταγραφικό «μπαμ» και θα παρουσιάσουν τον Σέρβο Βλάνταν Βουγιάνοβιτς.

3. Σε ένα συγκλονιστικό ματς οι Κύκλωπες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 34-34 με την Προσοτσάνη στις 15/01/17.

4. Στην Εθνική Νεανίδων κλήθηκε στις 20/01/17 η αθλήτρια των Κυκλώπων Μαριάννα Σιαρβαρλή.

5. Στις 11 Μαρτίου οι Κύκλωπες παίρνουν έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη για την παραμονή με την ισοπαλία 35-35 κόντρα στον ΓΑΣ Κιλκίς (θυμηθείτε εδώ).

6. Στις 19 Μαρτίου οι Κύκλωπες θα γνωρίσουν την ήττα από το Δημοκρίτειο Κομοτηνής και θα μείνουν εκτός μπαράζ ανόδου στην Α1.

7. Στις 31 Μαρτίου γίνεται επίσημος ο μη ερχομός του Ζαφειράκη Νάουσας στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα οι Κύκλωπες να παίρνουν τους 2 βαθμούς της νίκης και να σφραγίζουν την παραμονή ακόμα και με ήττα αλλά με δύο γκολ διαφορά στο τελευταίο ματς με τα Ιωάννινα (θυμηθείτε εδώ).

8. Στις 8 Απριλίου οι Κύκλωπες αναδεικνύονται ισόπαλοι με 38-38 κόντρα στον ΑΟ Ιωαννίνων (θυμηθείτε εδώ), με αποτέλεσμα να σφραγίζουν την παραμονή τους στην Α2 κατηγορία. Όπως ήταν λογικό ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί (θυμηθείτε εδώ), ενώ ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, ο Κώστας Θεοδώρου αποθέωσε τον προπονητή Ηλία Τάρε που συνέβαλε τα μέγιστα στην παραμονή.

9. Στις 14 Απριλίου η αθλήτρια των Κυκλώπων καλείται στην Προεθνική Γυναικών του Beach Handball, ακολουθώντας τα χνάρια της μεγάλης της αδερφής Μάγδας.

10. Στις 21 Μαΐου ο Βλάνταν Βουγιάνοβιτς αποχαιρετάει τους Κύκλωπες για να επιστρέψει στην Άρτα (θυμηθείτε εδώ).

11. Στις 8 Ιουλίου οι Παγκορασίδες των Κυκλώπων κατακτούν την 7η θέση στην Ελλάδα, με τη Νικολίνα Κεπεσίδου να αναδεικνύεται καλύτερη playmaker του τουρνουά!

12. Η Νικολίνα Κεπεσίδου ακολουθεί την αδερφή της και στη σάλα, παίρνοντας μεταγραφή στη Νέα Ιωνία (θυμηθείτε εδώ).

13. Οι Beach Boys Κύκλωπες Αλεξ/πολης στις 23 Ιουλίου κατακτούν για 3η φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας στο beach handball (θυμηθείτε εδώ)!

14. Στις 31 Αυγούστου, γίνεται γνωστό ότι δύο προπονητές που άφησαν τη δική τους ιστορία στους Κύκλωπες αποχωρούν από τον σύλλογο. Ο λόγος για τον Χρήστο Ποντισίδη που έφυγε από την ομάδα μετά από 25 χρόνια παρουσίας και η Ειρήνη Φαλέκα μετά από 15 χρόνια. Οι δυο τους στη συνέχεια δημιούργησαν μία νέα ομάδα, τον Βορέα Αλεξ/πολης.

15. Στις 31 Οκτωβρίου, ο Ηλίας Τάρες, ο προπονητής που οδήγησε τους Κύκλωπες στην Α2 κατηγορία και που την επόμενη χρονιά πέτυχε τον στόχο της παραμονής, αποχωρεί από την ομάδα για προσωπικούς του λόγους.

16. Νέος προπονητής των Κυκλώπων, ανέλαβε στις 07/11/17 ένας παλιός γνώριμος, ο Ηλίας Παπαχρήστου.

17. Στις 17/12/17, η πρώτη νίκη για την ανδρική ομάδα των Κυκλώπων έρχεται και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι της παραμονής!

18. Στις 27-29 Δεκέμβρη οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν για 4η σερί χρονιά το διεθνές τουρνουά «Kiklopaki». Επίτιμη προσκεκλημένη η Εθνική Κορασίδων στην οποία αγωνίζεται η Νικολίνα Κεπεσίδου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Κωνσταντίνος Γκαντής. Θυμηθείτε τα ρεπορτάζ του SportsAddict για την διοργάνωση εδώ!

 

 

 

 

Share it