Search

Ανανεωμένος στην αρχή του 2018 ο Εθνικός

Σπουδαίο παιχνίδι στην αυλαία του 2018 για τον Εθνικό που αύριο Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Volleyleague, υποδέχεται στις 7μμ τον πάντα δυνατό Φοίνικα Σύρου. 

Η ομάδα του Έβρου βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας κοντά πλέον στη επικίνδυνη ζώνη των τελευταίων θέσεων και ψάχνει βαθμολογικές ανάσες, ενώ από την άλλη, ο Φοίνικας είναι 3ος πίσω από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Ο Εθνικός αναζητά ένα restart μετά την προβληματική περίοδο που προηγήθηκε . Στην προσπάθεια αντεπίθεσης, θα παρουσιαστεί ανανεωμένος με αρκετά νέα πρόσωπα που αναμένεται να τον βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια για την παραμονή του στην κατηγορία. Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να τα δούμε να αγωνίζονται στο αυριανό παιχνίδι, αφού γινόταν αγώνας δρόμου για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να εκδοθούν τα δελτία των νέων αθλητών (να σημειωθεί ότι ήδη κάνουν προπονήσεις εδώ και ημέρες).

Η αρχή έγινε με την έλευση του Κολομβιανού διαγώνιου Χόρχε Παγιάν. Ο ίδιος ήταν χωρίς αγώνες για μεγάλο διάστημα, ωστόσο το διάστημα των εορτών δούλεψε πολύ και καθημερινά (και) με ατομικές προπονήσεις με το τεχνικό τιμ του Εθνικού. Έτσι αναμένεται να βοηθήσει επιθετικά, ακόμη περισσότερο την ομάδα του στον δεύτερο γύρο, σε μια θέση που «πονούσε».

Ο προπονητής των Εβριτών Σάκης Μουστακίδης θα έχει μια πολύ καλή και έμπειρη λύση στο θέμα της καθοδήγησης του παιχνιδιού της ομάδας, αφού μετά από έξι μήνες επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη ο περσινός πασαδόρος , ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Χαριτωνίδης . Η εμπειρία και οξυδέρκειά του αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό όπλο στο κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού της.

Τέλος, βρέθηκε και ο αντικαταστάτης του φευγάτου Ρίστιτς, που όμως δεν είναι ξένος αλλά Έλληνας και μάλιστα αξιόλογος. Ο Δημήτρης Ριζόπουλος επιστρέφει μετά από μια δεκαετία στην πρωτεύουσα του Έβρου όταν και είχε ξαναφορέσει τα χρώματα του Εθνικού. Στο πρόσωπό του βρέθηκε ο καλός υποδοχέας που τόσο έλειπε από την ομάδα ο οποίος θα προσθέσει ποιότητα και σε επίθεση, σερβίς, μπλοκ. Ο Ριζόπουλος βοήθησε πριν από μια τριετία την Ορεστιάδα να μείνει στην κατηγορία, ενώ φέτος ξεκίνησε αξιόλογα στον Ηρακλή από τον οποίο αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Οι όποιες αντιρρήσεις έχουν εκφραστεί από πλευράς μερίδας φιλάθλων για παλιές αντιπαλότητες με τον αθλητή, αναμένεται να καμφθούν σύντομα για το καλό της ομάδας…

Όλα τα παραπάνω, δημιουργούν έναν ελκυστικό Εθνικό που αναμένεται να προσφέρει καλές στιγμές στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης που πρέπει να στηρίξει με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη την δύσκολη προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου.

Αύριο θα έχει απέναντί του έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο με καλή πορεία στο πρωτάθλημα και με αξιόλογους αθλητές. Ο Φοίνικας Σύρου έρχεται με άγριες διαθέσεις και όλα δείχνουν ότι θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι…

Share it